2 évnél régebbi cikk

Közgyűlés: indulhat a Városháza felújítása, hűségprémium a fehérvári szociális és gyermekjóléti intézmények dolgozóinak
·Hírekközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Közgyűlés: indulhat a Városháza felújítása, hűségprémium a fehérvári szociális és gyermekjóléti intézmények dolgozóinak
·Hírekközgyűlés·Utolsó frissítés: undefined

2021 utolsó közgyűlésén több fontos döntés is született: hat általános iskolai mosdóinak felújítására írtak ki közbeszerzést, és jövőre elindulhat a Városháza felújítása is.

Újabb 6 fehérvári iskola vizesblokkjainak teljes felújítására írtak ki a közbeszerzést - számolt be közösségi oldal Cser-Palkovics András a Közgyűlés eredményeiről. 

"Bízom benne, hogy eredményes lesz, és minél előbb elindulhat a Rákóczi Ferenc, az István Király, a Széna Téri, a Vasvári Pál, a Tóvárosi és a Zentai Úti általános iskolák mosdóinak felújítása" - részletezte a polgármester. 

A Közgyűlés megszavazta a fehérvári szociális és gyermekjóléti intézmények dolgozóinak hűségprémiumát, így azok kifizetése el is indulhat. Dolgoznak azon, hogy ezt a jövőben esetleg ki tudják terjeszteni a bölcsődék és óvodák dolgozóira is, akik szintén megérdemelnék ezt az elismerést közösségünk részéről.

Megvan a Városháza felújításának kivitelezője

A munkálatok már 2022 első hónapjaiban indulhatnak.

 Ez a homlokzatfelújítás mellett a fennmaradó nyílászáró cseréket is jelenti a teljes tetőfelújításon és energetikai felújtáson túl. A belső udvar felé néző tetőkre napelemek kerülnek majd fel.

„Bízom abban, hogy a 2022-es Aranybulla emlékévben szimbolikusan is a Városháza épülete is megújul.” - hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

Bővülő szolgáltatások a közösségi közlekedésben

A Volánbusszal együttműködve több helyközi járatot is bevonnak a helyi közlekedésbe, így Csala és Istvánmajor lakói is helyi jeggyel vehetik majd igénybe a helyközi járatokat január 1-től – tájékoztatott Mészáros Attila alpolgármester.

Mint mondta még a novemberi közgyűlés döntött a 280 forintos diákbérletről és kivezetik a negyedéves diákbérletet. Szeretnék azonban bevezetni az időalapú, 90 perces jegyeket illetve az időalapú bérleteket (15, 30 és 90 napos), amik elektronikusan vásárlással 6-7 százalékkal lesznek olcsóbbak, mint papír alapon. A cél, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek