1 évnél régebbi cikk

Közgyűlés: középpontban a közszolgáltatások stabilitása
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár TV/Szeifert Richárd
Közgyűlés: középpontban a közszolgáltatások stabilitása

A háborús infláció hatása és az energiaárak drasztikus emelkedése miatt Székesfehérváron is több döntést hozott a képviselő-testület. A közgyűlésen a momentumos Barlabás András lemondott képviselői mandátumáról.

A közgyűlésen elhangzott: a városnak garantálni kell a közszolgáltatások stabil működését. Ehhez  több döntést is meg kellett hozni. Cser-Palkovics András elmondta: hozzá kellett nyúlni egyéb bevételek és kiadások tekintetében is a költségvetéshez. 

Ennek megfelelően döntött a közgyűlés arról, hogy augusztustól drágul Székesfehérváron a parkolás és a szombat délelőtt is fizetős lesz, emelkedik a temetkezés költsége és a közterület-használat díja, ezen felül drágábbak lesznek a papíralapú jegyek és bérletek a közösségi közlekedésre. 

Csökkennek az önként vállalt feladatokra biztosított források, amik különböző támogatásokat és rendezvényeket érintenek. A döntéseknél azt tartották szem előtt, hogy a legrászorultabbakat ne terheljék tovább. 

Így nem változik a közétkeztetés díja, változatlan marad minden idősügyi- és szociális ellátáshoz kapcsolódó önkormányzati szolgáltatási díj, de nem nyúlnak a szociális bérlakások és a költségtérítéses lakások díjához sem.

A közgyűlésen jelentette be a négyfős ellenzéki frakció egyik tagja, a momentumos Barlabás András azt, hogy lemond képviselői mandátumáról. Ráczné Földi Judit a DK önkormányzati képviselője elmondta: július tizenötödike után 30 napjuk van arra, hogy új közgyűlési tagot jelöljenek. Ezt követően újragondoljuk az ellenzéki frakciót és akkor döntenek arról is, hogy ki lesz az ellenzéki frakció vezetője.

További részletek a Fehérvár Televízió összeállításában:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek