2 évnél régebbi cikk

Színészből önkéntes mentős lett, kinyitottak a teraszok és elkészült a Szent Imre iskola épülete - 2021. április
·Hírek2021·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Színészből önkéntes mentős lett, kinyitottak a teraszok és elkészült a Szent Imre iskola épülete - 2021. április
·Hírek2021·Utolsó frissítés: undefined

Áprilisban bemutattuk a fehérvári színészt, aki koronavírusa után önkéntesnek állt a mentősökhöz, és egy építészt is, aki LEGO-ból építi meg a fehérvári épületek gyönyörű makettjét. Lassan újra megtelt élettel a fehérvári belváros is.

Április 3.: A túlsúlyos Fejér megyei gyermekből 20 év után edző lett

Gyermekként eléggé túlsúlyos volt, ezért szülei (és ő is) szükségesnek érezték, hogy megismerkedjen valamilyen mozgásformával, ami változtat(hat) ezen az állapoton. Aikido, kettlebell, Clubbel, Flowfit – a pátkai születésű Polgár Viktor e sportágak segítségével vált profi edzővé az elmúlt harminc év alatt.

A teljes cikket elolvashatod itt.
 

Április 13.: Önkéntes mentősnek állt Keller János

Áprilisban számoltunk be arról is, hogy gyógyulásáért hálából a veszprémi mentőszolgálathoz állt be hosszú hónapokra önkéntesnek Keller János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színművésze.

A teljes cikket  itt találod.

Keller János önkéntesnek állt

Facebook/Keller János közösségi oldala


Április 15.: Dr. Heffler Zsuzsanna édesanyjával közösen látja el a betegeket

Heffler Zsuzsanna 2012 óta lakik családjával Feketehegy-Szárazréten. Édesanyja, Máté Zsuzsanna először a Szent György Kórházban dolgozott, majd 2015-ben kezdett háziorvosként a körzetben, ami akkor lett kialakítva. Lánya 2019-ben csatlakozott hozzá a rendelőben.

Heffler Zsuzsanna és édesanyja, Máté Zsuzsanna szerint a legfontosabb, hogy mindenképpen oltassák be magukat az emberek!

Gáspár Péter


Április 19.: Szépen halad a Velencei ifjúsági tábor újjáépítése


Azóta már elkészült és átadták, áprilisban még zajlottak a munkálatok a Velencei Ifjúsági Tábor területén. A 143 férőhelyes, téli táborozásra is alkalmas helyszínen  univerzális sportpályát, egy nagy közösségi teret, illetve korszerű sport- és játékeszközöket is kialakítottak.

A teljes cikk itt olvasható.

Április 20.: Egy székesfehérvári post-Covid szindrómás tapasztalatai

Ahogy egyre többen estek át városunkban is a betegségen, szükségessé vált a koronavírus fertőzés esetleges utóhatásainak kezelésére egy post-Covid ambulanica. Áprilisban összefoglaltuk, milyen tünetekkel számolhatunk ilyen esetben, és mi a teendő, hova kell fordulni.

A teljes cikket itt találod.


Április 21.: Álma a Notre-Dame: ezúttal a fehérvári bazilikát építette meg LEGO-ból Szalay Ákos

Egy székesfehérvári építész különleges hobbit gyakorol: történelmi épületek makettjét építi fel LEGO elemekből. Mesés alkotásait mi is többször megmutattuk nektek, legutóbb tavasszal.

A részleteket itt nézheted meg.

Szalay Ákos és legújabb remekműve

Szalay Ákos


Április 24.: Kinyitottak a teraszok, újra megtelt élettel Székesfehérvár belvárosa

Áprilisban már mindenki nagyon várta, hogy kicsit fellélegezhessünk, kikapcsolódhassunk, hogy megengedje a járvány, hogy enyhítsenek valamicskét a szigorú, régóta érvényben lévő korlátozásokon. Ahogy ki lehetett ülni a teraszokra, meg is telt élettel a belváros.

 Itt idézheted fel azokat a napokat.

A teraszokon nem kötelező a maszk viselése

Kurucz Tünde

Április 29.: Elkészült a Szent Imre iskola épülete

Az épület új szintet kapott, különleges építészeti megoldásának köszönhetően nagyobb közösségi tereket, és a legkorszerűbb technikával felszerelt új tantermeket alakítottak ki.

A látványos fotókat ide kattintva nézheted meg.

Április 30.: Ismeretlen Pilinszky kézirat került elő Fehérváron

Negyven éve lappangó keményfedeles füzet került elő Pilinszky János egykori fehérvári lakhelyén. A költő valamikori albérletében most a tulajdonos lakik, ő találta meg a kéziratot, amelyben a művész feljegyzései és álomleírásai szerepelnek.

Még többet itt olvashatsz róluk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek