2 évnél régebbi cikk

Többet vásároltunk 2021-ben, mint a járvány előtt
·Vásárlás2021·Utolsó frissítés: undefined
Többet vásároltunk 2021-ben, mint a járvány előtt
·Vásárlás2021·Utolsó frissítés: undefined

3 százalékkal nőtt a kereskedelmi forgalom 2021-ben a korábbi évhez képest. Ez pedig azt jelenti az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint, hogy a járvány előtti időszakét is meghaladta a tavalyi kereskedelmi forgalom. 

Vámos György az M1 csatornának adott interjúban azt is közölte, hogy a kereskedelmi forgalom ősztől 5-6 százalékos növekedést mutatott a megelőző évhez képest. Az ünnepi időszakot megelőzően soha nem látott sorok álltak az áruházak pénztárainál, írja az MTI. 


A korábbi rendkívül dinamikus, évi 30-40 százalékos növekedéshez képest 2020-ban és 2021-ben kisebb ütemben 20-25 százalékkal bővült az online kereskedelem. A webáruházak forgalma pedig a teljes kereskedelmi forgalom 10-12 százalékát jelenti. Vámos György ezzel kapcsolatban arra is felhívta a figyelmet, hogy webáruházi vásárlás esetén a vevőt 14 napos indoklás nélküli elállási jog illeti meg. A kereskedő ezalatt köteles visszavenni a terméket.

Nem lehet trükközni a leértékeléssel, májustól érvényes az az intézkedés, ami ezt akadályozza meg. Ennek értelmében pedig a leértékelt árnak az azt megelőző 30 nap legalacsonyabb ára lehet a kiindulópontja. Nem lehet tehát a jövőben úgy leértékelni egy árut, hogy a leértékelés előtt egy nappal felemelik az árát és ahhoz képest adnak kedvezményt. 

A kereskedelmi szövetség főtitkára arról is beszélt a köztévén, hogy a kormányzati intézkedések, az adóvisszatérítés, a 13. havi nyugdíj és a minimálbér-emelés februárban 900 milliárd forint pluszjövedelmet jelentenek a háztartásoknak, ami szerinte meg fog látszani a kereskedelmi forgalomban is.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek