2 évnél régebbi cikk

A karácsonyi csúnya pulcsi története
·Kultkarácsony·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com/RODNAE Productions
A karácsonyi csúnya pulcsi története
·Kultkarácsony·Utolsó frissítés: undefined

Egy nyolcvanas évekbeli tévésorozatban vált ismertté az ikonikus ruhadarab, ma pedig már nálunk is elképzelhetetlen nélküle az ünnepi időszak.

Ahogy azt nemrég mi is megírtuk, évről évre hódít a boltok polcain november-decemberben a karácsonyi csúnya pulcsi divat, össze is szedtük egy cikkben az 5 legrondább karácsonyi csúnya pulcsit, amit valaha láttunk.

Világító, vibráló, zavaróan tarka,hóemberrel, rénszarvassal, fenyőfával díszített  - leginkább túldíszített - és jellemzően ízléstelen. Ilyen a legendás ruhadarab, melyet Bill Cosby hozott divatba (nemcsak karácsonyi változatban) egy amerikai családi tévésorozatban. (Szomorú adalék, hogy a színészről sok évvel később kiderült: sorozatos nemi erőszaktevő.)

De beszéljünk inkább a pulcsiról: a 21. század elején Kanadába, Vancouverben szerveztek először ronda pulcsis karácsonyi bulit.

A nagy sikert aratott eseményt hamarosan újabbak követték világszerte, gyakran adománygyűjtéssel egybekötve. Ma pedig már Magyarországon is rendeznek még csúnya pulcsis jótékonysági futásokat is. 

"Mára már csúnya karácsonyi pulcsis versenyeket is rendeznek, a cél pedig, hogy megtalálják a legszörnyűbb ruhadarabot. A ruházati vállalatok és a kiskereskedők egyaránt ráfeküdtek a témára, és a legmegdöbbentőbb és leghumorosabb formatervezéssel próbálnak előrukkolni.

Létrehozták a “National Ugly Christmas Sweater” napot, amely minden évben december 15.-én ünnepelendő.

Végtére is, az ünnepek gyakran tele vannak aggodalommal és stresszel főként az ajándékozás, a főzés, díszítés és az idő hiánya miatt. Milyen jobb módja lenne a feszültség csökkentésének annál, mint hogy nevetünk egy jót a ronda pulcsikon?" - írja a Facebookon a Karácsony Imádók Oldalának szerkesztője.
 
(Forrás: adventure-christmas-is-the-next-stop.blog.hu, Facebook.com/karacsonyimado)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek