2 évnél régebbi cikk

Megnéztük, hogyan haladnak a múzeum Fő utcai épületének felújításával
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Megnéztük, hogyan haladnak a múzeum Fő utcai épületének felújításával

Látványos és egyedi megoldások fogadják majd a látogatókat a Szent István Király Múzeum megújuló Fő utcai épületében. A régi Rendházépületben szinte már minden készen van. A gazdasági udvart beépítik, ahol egy látványos modern épület készül.

A Szent István Király Múzeum Rendházépülete az Árpád-ház Program keretében újulhat meg és bővülhet. A beruházás részeként egy 21. századi múzeumi tér kialakítása valósulhat meg, amihez mintegy 5,5 milliárd forintos támogatást biztosít a kormány, amit 189 millió forinttal egészít ki Székesfehérvár. 

Egy igazán látványos és modern épület készül, gyakorlatilag a gazdasági udvart építik be, és itt jöhet létre az új előcsarnok, a fogadótér és itt lesz az új bejárta is a múzeumnak. Itt kap helyet a ruhatár és a vizesblokk is. A több mint 8 méter belmagasságú térben galériaszint is kialakításra került.

Kapcsolódó
A műemlék és a monumentális modern találkozása - elképesztő épület születik Székesfehérvár belvárosában

A Szent István Király Múzeum Rendházépületének felújítása nemcsak a fehérvári történelem egy darabjának újjászületése, de a hozzáépítésre kerülő fogadótérrel valami egészen új és monumentális születik Székesfehérváron.

Jövő tavasszal pedig a megújult Fő utcai épületben nyílik meg az az időszaki kiállítás, amin rendkívül értékes hazai és külföldről kölcsönzött műtárgyakkal mutatják be az Árpád-háziak több évszázados történetét, országépítő tevékenységét. A kiállítás a Szent István Király Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, valamint a Magyarságkutató Intézet szakmai együttműködésével jöhet létre. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek