2 évnél régebbi cikk

Fejér a negyedik legboldogabb magyar megye
·Hírekboldogság·Utolsó frissítés: undefined
Fejér a negyedik legboldogabb magyar megye
·Hírekboldogság·Utolsó frissítés: undefined

Fejér az élbolyba tartozik a boldogság és a pénzügyek tekintetében. Veszprém megyében élnek a legboldogabb magyarok.

Csak három boldogabb megye létezik Fejérnél, derül ki Pénzcentrum Boldogságtesztjéből. A portálon futó kérdéssort bárki kitölthette, a válaszokat csupán 1-10-es skálán kellett megadni úgy, hogy a 10-es jelentette a maximális elégedettséget. A beérkezett több ezer válasz egy részét végül lakóhely szerint is értékelték a szerkesztők.

Ezek alapján a legboldogabb magyar megye Veszprém lett 6,81-es átlagpontszámmal. Ezt követi Pest (6,55) és Vas (6,48), alig valamivel lemaradva pedig a negyedik helyen Fejér áll 6,42-es értékeléssel. A legboldogtalanabb magyar megyének Heves számít a szubjektív lista alapján: az itt élők átlagosan 5,95-re értékelik csupán a boldogságukat.

Kapcsolódó
Fehérvár a legboldogabb város

Elkészült Magyarország boldogságtérképe, amelyből többek között kiderült, hogy Fehérvár a legboldogabb város. A megyében átlagos a boldogságszint.

Ötödik helyen végzett Fejér megye, amikor a személyes anyagi helyzetről és a pénzügyi biztonságról kérdezte a lap az olvasóit. Az ebben a rangsorban 6,40 pontot elérő megyénket Veszprém (6,70), Vas (6,54) és Pest (6,45) mellett a fővárosban élők (6,43) előzték csak meg. Pénzügyi szempontból a legkevésbé stabil megyének a válaszadók szerint manapság Békés számít 5,50 ponttal.

Még két témakörben értékelték lakóhely szerint a válaszokat a lap szerkesztői. Arra a kérdésre, hogy ki mennyire elégedett a munkájával, csak tíz megye lakónak válaszait összesítették, de Fejér nincs köztük.

Ellenben holtversenyben a harmadik legjobban megyénk lakóit frusztrálja az országban a belpolitika és a közbeszéd. A Fejér és Zala megyei 6,96 pontnál többet erre a kérdésre csak a Somogyban és a fővárosban (7,02-7,02), valamint a Hevesben (7,07) élők adtak. Legkevésbé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek (6,18) hétköznapjait zavarja a magyar közélet.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek