2 évnél régebbi cikk

Már online is ki lehet váltani a lakossági parkolóbérleteket
Fehérvár Médiacentrum fotója
varosgondnoksag.hu
Már online is ki lehet váltani a lakossági parkolóbérleteket

A szekesfehervarparkolas.hu november eleji indulása óta mintegy félezren váltották már ki otthonról, online a parkolóbérletüket. Január végéig várhatóan mintegy négyezer bérletet cserélnek majd le a fehérváriak, melyet immár sorban állás nélkül is megtehettek már!

Sokan kiváltották már a 2022-re vonatkozó lakossági parkolóbérleteket, ugyanis a veszélyhelyzet alatti ingyenes parkolás miatt megváltozott a 2020-as bérletek lejárati időpontja, és tavaly mintegy háromezren már kiváltották az idei évre érvényes papírokat is. Emellett az év első munkanapján, január 3-án is többen érkeztek a parkolóbérletük cseréjére a Városgondnokság Ügyfélszolgálatára - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

"Próbáljuk csökkenteni a személyes ügyfélforgalmat a Városgondnokságon, aminek fontos része, hogy már online is kiválthatóak a parkolóbérletek" – emelte ki Fenyves Balázs, a Városgondnokság Parkolási és jegyellenőrzési csoportjának vezetője.

Az online felületen az I-es, II-es és III-as övezetekre szóló bérletek vásárolhatóak meg, így személyesen csak a történelmi Belváros kiemelt övezetre szóló éves behajtási engedélyek kiváltásához kell bemenni a Parkolási ügyfélszolgálatra.

Az interneten megvásárolt bérletek papír alapon nem kerülnek majd kiadásra, ugyanis a parkolóőröknél található ellenőrző eszköz online adatbázisa tartalmazza a kiváltott bérletekhez tartozó rendszámokat, valamint a helyszínekre vonatkozó jogosultságot is.

szekesfehervarparkolas.hu oldalon lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek