2 évnél régebbi cikk

Rendőrségi ügy is lett a fehérvári gabonakörök rejtélyéből, harminc év után mesélt az egyik készítő
·T-T-Zufo·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Rendőrségi ügy is lett a fehérvári gabonakörök rejtélyéből, harminc év után mesélt az egyik készítő
·T-T-Zufo·Utolsó frissítés: undefined

Harminc év után újra kamera elé állt az egyik fiatalember, aki annak idején a Friderikusz Showban magára vállalta a székesfehérvári gabonakör készítését.

1992-ben több ezren zarándokoltak a város határában megjelent rejtélyes képződményhez, mi több tudósok is vizsgálták a helyszínt napokig, és különböző elméletek születtek a gabonakör képződését illetően.

Kapcsolódó
„Ufószagot érzett egy illető” - 30 évesek a fehérvári gabonakörök

1992 nyarán rejtélyes gabonakör jelent meg Székesfehérvár mellett. A titokzatos alakzatról 30 évvel ezelőtt a Friderikusz Showban rántották le a leplet alkotói.

Később kiderült, Takács Gábor és Dallos Róbert, akkori fehérvári gimnazisták kreálták azt a gabonakört, amelynek történetével 1992-ben a Friderikusz Show is foglalkozott.

 A Fehérvár Televízió megkereste a három évtizeddel ezelőtti médiahack kitalálóját, aki a helyszínen mesélt a történtekről, és a nem mindennapi esemény későbbi hatásairól. 

Takács Gábor elmondta,  voltak emberek, akik a Köfém lakótelepről láttak fényeket, mások akik mágikus erőt hittek a körben.

"Hatalmas megmozdulást eredményezett, állítólag 50 ezer ember jött ki itt akkor nyáron. A másik meglepetésünk az volt, hogy a TSZ-ből, az akkori termelőszövetkezetből megjelent egy úriember, hogy feljelent minket, és ebből lett is egy kis rendőrségi ügy, ami elhúzódott, de a rendőrségen is poénnak vették "- mesélte.

 Akárhogy is történt a fiatalok a történetet leírták és a Természet Világa diákpályázatán elnyerték vele a James Randi Educational Foundation díját, amelynek célja, hogy erősítse a kritikus gondolkodást szerte a világban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek