2 évnél régebbi cikk

„Ufószagot érzett egy illető” - 30 évesek a fehérvári gabonakörök
·T-T-Zufo·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Friderikusz Podcast
„Ufószagot érzett egy illető” - 30 évesek a fehérvári gabonakörök
·T-T-Zufo·Utolsó frissítés: undefined

1992 nyarán rejtélyes gabonakör jelent meg Székesfehérvár mellett. A titokzatos alakzatról 30 évvel ezelőtt a Friderikusz Showban rántották le a leplet alkotói.

Tavaly áprilisban indított saját podcastot Friderikusz Sándor. A műsorvezető nevét viselő interjúsorozat gyorsan a legnépszerűbb magyar podcastok közé került: a csütörtök esténként megjelenő adások hetente több százezres elérést produkálnak minden felületet figyelembe véve.

A podcast téli szünetében azonban Friderikusz korábbi műsoraiból töltöttek fel emlékezetes beszélgetéseket a különböző csatornákra. Ezek közül az egyik az 1992-es székesfehérvári gabonakörök története.

A 30 évvel ezelőtti műsor kezdetén előbb Kisfaludy György időfizikus és Hargitay Károly UFO-kutató mondanak szakvéleményt a búzatáblába rajzolt titokzatos körről. Egyikük egészen odáig jut az ábra elemzésében, hogy a földönkívüliek egyenesen "a hatdimenziós tér ábráját" hagyták maguk után a Fehérvár melletti mezőgazdasági területen.

Néhány perccel később azonban a stúdióba érkező két 17 éves székesfehérvári tanuló, Takács Gábor és Dallos Róbert elárulja, hogy a kört valójában ők készítették egyetlen éjszaka alatt, néhány méter zsinór segítségével.

Az egyik első magyar médiahackről készült beszélgetést itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek