2 évnél régebbi cikk

Valószínűleg szaporítótól származó kölyök bulldogokat mentettek a NAV-osok
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/ASKA Alapítvány
Valószínűleg szaporítótól származó kölyök bulldogokat mentettek a NAV-osok
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined

A kutyusokat jelenleg az ASKA állatmenhelyen szállásolták el.

8 körülbelül 5 hetes bulldog kölyköt próbáltak átcsempészni a határon, a kutyusok hamis útlevéllel érkeztek, amit a NAV munkatársai szúrtak ki a román furgon ellenőrzése során.

"Egy héttel ezelőtt 6 kis bichon kutyát találtak, a tegnapi nap folyamán pedig 8 db bulldog kutyát. A történet mindkettőjüknél ugyanaz volt: hamis útlevelekkel próbálták őket átcsempészni romániai indulással olaszországi úti céllal. Szerencsére észrevették és megtalálták ezeket a kutyákat. A NAV munkatársai figyeltek, és nem dőltek be annak, hogy útlevelük van az állatoknak, hanem megnézték az adatokat is, ez alapján ráadásul az útlevélben szereplő kutyák jóval idősebbek voltak, mint valójában" - mondta el Molnár Tamásné, az ASKA Állatmenhely vezetője.

Habár a kutyusoknak ezúttal szerencséjük volt, az ASKA állatmenhely vezetője arról számolt be, további egészségügyi vizsgálatok szükségesek még a kicsiknél.

"Azt tudjuk, hogy egy hideg autóban nagy mínuszokban szállították őket, mert a picik tüsszögnek és meg vannak fázva. Jelenleg kezelés alatt állnak, mert van, akinek köldöksérve van, van, aki bőrbeteg. Az biztos, hogy nem tenyészetből, hanem szaporító telepről származnak" - emelte ki Molnár Tamásné. 

A kutyák örökbefogadására egyelőre nincs lehetőség, amint teljesen egészségesek lesznek, befogadószülőknél szállásolják el őket, ezután kerülhetnek csak gazdákhoz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek