2 évnél régebbi cikk

Éjszaka is dolgoztak a Fejér megyei tűzoltók a viharkárok elhárításán
·Hírekvihar·Utolsó frissítés: undefined
Éjszaka is dolgoztak a Fejér megyei tűzoltók a viharkárok elhárításán
·Hírekvihar·Utolsó frissítés: undefined

Fejérben száz bejelentés érkezett január 30-án a szélviharral összefüggésben.

Megyeszerte utakra dőlt fák akadályozták ideiglenesen a gépjárműforgalmat. Az esetek egyharmadában épületek lemez- vagy cserépfedését kezdte meg a szél. A legtöbb beavatkozás Székesfehérváron és Dunaújvárosban, valamint a két megyei jogú város közelében történt, olvasható a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Székesfehérváron, a Tóvárosi lakónegyedben egy négyemeletes társasház tetőszigetelését tépte fel a szél, a hungarocell táblák és a zsindelyfedés több méter hosszan a parkolóba és egy játszótérre zuhant, egy elsodort darab pedig a lépcsőház ablakát is betörte. A Rákóczi utcában egy több emeletes irodaház tetejének lemezfedését is felszakította a szél, amelyet a tűzoltók elektromos gyorsvágóval távolítottak el.

Kapcsolódó
Megbontotta a szél a Tóvárosi lakónegyed egyik társasházának a tetejét

A Tóvárosi lakónegyedben egy társasház tetejét sajnos elvitte a szél, a ház lakóközösségének minden tőlünk telhető segítséget felajánlunk - írta Cser-Palkovics András közösségi oldalán.

Dunaújvárosban egy általános iskola lapos tetejének szigetelése rongálódott meg ötven négyzetméteren, és a szél több társasház tetőszigetelését és lemezfedését szakította fel. A viharkárokat egész nap, címről címre haladva számolták fel a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt. 

Borítókép: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek