2 évnél régebbi cikk

Mely székesfehérvári üzletekben fizethetünk SZÉP-kártyával élelmiszerért?
·VásárlásSZÉP-kártya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Mely székesfehérvári üzletekben fizethetünk SZÉP-kártyával élelmiszerért?
·VásárlásSZÉP-kártya·Utolsó frissítés: undefined

A kormány döntése értelemében 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról vásárolhatunk majd hideg élelmiszert. Megkérdeztük a nagyobb élelmiszerláncokat, hogy mely székesfehérvári üzletükben fizethetünk.

A 781/2021. (XII. 24.) kormányrendelet értelmében a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt összeg 2022. február 1-től élelmiszer vásárlására is felhasználható a megfelelő tevékenységi körökbe tartozó kereskedőknél. A lehetőség kizárólag a meghatározott élelmiszer-termékkategóriákra vonatkozik, de kivételt képeznek az alkoholt tartalmazó italok és a dohánytermékek.

A SZÉP-kártyákon lévő összeg továbbra sem fordítható például non-food, vegyszer, kozmetikai cikk, állateledel, alkoholtartalmú italok, illetve dohány és feldolgozott dohánypótló termékek megvásárlására.

Utánanéztünk, hogy mely nagyobb élelmiszerláncoknál fizethetünk Székesfehérváron SZÉP-kártyával.

Aldi

Az ALDI Magyarország bővítette az üzleteiben használható fizetőeszközök körét. Az ALDI elfogadja a SZÉP-kártyákat fizetőeszközként, a vásárlók mind a 153 magyarországi üzletében fizethetnek vele a kasszáknál élelmiszervásárlás esetén, bármelyik alszámlát igénybe vehetik, tehát akár a szabadidő, a szálláshely, illetve a vendéglátás alszámlán található összeget is felhasználhatják az üzletekben  - áll a cég válaszában.

Auchan

Február elsejétől az ország összes Auchan áruházában felhasználható a SZÉP-kártya, amelynek mindhárom típusát (OTP, K&H, MKB SZÉP-kártya) elfogadjuk, de kizárólag élelmiszer vásárlásakor - válaszolta kérdésünkre Vorigin Dóra, az Auchan külső kommunikációs managere.

Coop

Bár a Coop mostanáig még nem válaszolt kérdésemre, és weboldalán sem sikerült SZÉP-kártya kapcsán információkat találni, mind az OTP, a K&H és a MKB elfogadóhely-keresőjében megtalálhatóak a COOP üzletek, köztük a 16 székesfehérvári is. Az Eszperantó téri COOP Szuperben pedig kérdésünkre meg is erősítették, hogy lehet így fizetni élelmiszerért.

Lidl

A Lidl Magyarország mind a 190 áruházában fizethetünk SZÉP-kártyánkkal a hatályos jogszabály által megjelölt élelmiszerekért 2022. február 1-étől május 31-éig – áll a cég válaszában.

Penny Market

A vonatkozó kormányrendeletet követve a PENNY is lehetővé teszi üzleteiben a Széchenyi Pihenő Kártyával történő fizetést élelmiszer vásárlása esetén - áll az élelmiszeráruházlánc közleményében. 

Kiemelik, az elmúlt hetekben a teljes hálózatuk technikai felkészítése sikeresen lezajlott, így február 1-től a PENNY összes üzlete készen áll arra, hogy a rendeletben meghatározott termékkategóriák vásárlása esetén a Széchenyi Pihenő Kártya is felhasználható legyen fizetésre.

Spar

A Spar Magyarország válasza szerint élelmiszerek vásárlására is felhasználhatók 2022. február 1-től a Széchenyi Pihenő Kártyát kibocsátók (OTP, MKB, K&H, Edenred) alszámlái a SPAR, City SPAR és INTERSPAR áruházakban. 

 „A vevőink a melegétel-szolgáltatás esetében már eddig is gyakran használták SZÉP-kártyájukat az érintett SPAR üzletekben, és azt reméljük, hogy az élelmiszerekre vonatkozó újabb lehetőséggel még kényelmesebbé és vonzóbbá tehetjük a vásárlást üzleteinkben” – emelte ki Maczelka Márk, SPAR Magyarország kommunikációs vezetője., hozzátéve, az önkiszolgáló kasszáknál nem lehet Széchenyi Pihenő Kártyával fizetni, illetve az online élelmiszer-vásárlás esetén is kizárólag a helyszínen történő fizetéskor használható ez a fizetési megoldás.

Szintén fontos, hogy a franchise rendszerben üzemeltetett egyes SPAR partnerüzletekben különböző feltételekkel fogadják el ezt a fizetési módot. Székesfehérváron egyetlen ilyen üzlet van, a Tolnai utca 3-5. szám alatti, ahol elfogadják a SZÉP-kártyát is élelmiszervásárláskor. A Fejér megyei franchise üzletek listája ide kattintva érhető el!

Az OMV töltőállomásokon működő SPAR express üzleteknél ugyancsak eltérő lehet a SZÉP-kártya elfogadása. Székesfehérváron a Budai út 29. szám alatti, illetve a Donát utca 6. szám alatt bejegyzett két olyan OMV kút van, ahol Spar express üzemel. Előbbi hely korábban sem volt SZÉP-kártya elfogadó hely, és kérdésemre csak azt a tájékoztatást tudták adni, hogy egyelőre nem tudnak róla, hogy lesz-e ilyen fizetési lehetőség. Utóbbi benzinkúton egyelőre még nincs lehetőség SZÉP-kártyával fizetni, de a várhatóan január 15-től elfogadják majd.

Tesco

A SZÉP-kártya elfogadására alkalmas terminálok telepítése és tesztelése január végén kezdődik, a Tesco várhatóan február 7-től az alábbi SZÉP-kártyákat fogadja el (normál) kasszáiban országszerte: OTP, K&H, MKB, Edenred - írta meg kérdésünkre Nagy-Peidl Adrienn, a Tesco külső kommunikációs menedzsere.

Amennyiben élelmiszervásárlás esetén fizetéskor élnénk a lehetőséggel, azért érdemes ellenőriznünk a Szép-kártya-kibocsátók elfogadóhely-keresőjében, hogy az adott bolt a szerepel-e a listán: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek