2 évnél régebbi cikk

Allergia elleni életmentő injekciókat kapnak a fehérvári óvodák, iskolák
·Egészségallergia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Allergia elleni életmentő injekciókat kapnak a fehérvári óvodák, iskolák
·Egészségallergia·Utolsó frissítés: undefined

Minden fehérvári oktatási intézménybe vásárol a város az allergiás rohamok kezelésére szolgáló EpiPen injekciókat. Erről számolt be Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A szükséges oktatást biztosítja az önkormányzat a mentőszolgálattal együttműködve.

„A közelmúltban történt egy borzalmas tragédia, melyben egy 7 éves kisgyermek életét vesztette a mogyoróallergia okozta anafilaxiás sokk miatt” – kezdte bejegyzését Székesfehérvár polgármestere.   A budapesti 7 éves kisfiú, az iskolában megtartott születésnapi tortázás után lett rosszul és halt meg. Ahogy arról korábban lehetett olvasni a mentők másfél órán keresztül küzdöttek a kisfiú életéért, de sajnos nem tudták megmenteni. Vélhetően ételallergia következtében kialakult heves reakció okozhatta értelmetlen halálát.


„Az ilyen eseteket mindenáron el kell kerülnünk, Gyula önkormányzata és Görgényi Ernő polgármester kollégám pedig jó kezdeményezést indított el, mely intézkedést városunkban is átveszünk” – jelentette be Cser-palkovics András. A polgármester hozzátette, hogy a lehető leggyorsabban minden fehérvári óvoda és iskola számára beszerzik az EpiPen tollinjekciókat, melyek használatáról – a mentőszolgálattal együttműködve – Fehérvár mentősei fognak képzéseket tartani az intézmények számára. Ha a szakemberek javasolják, akkor a beszerzést a bölcsődékre is kiterjesztik.


„Természetesen ez az intézkedés nem pénz kérdése, önkormányzatunk 100%-ban állja ennek minden költségét. Az ehhez szükséges döntéseket városunk közgyűlése a februári ülésén meg fogja hozni. Bízom benne, hogy Székesfehérváron sikerül elkerülni a január közepén, Pesten történt tragédiához hasonlót, és hogy ezzel is biztonságosabbá tehetjük városunk nevelési intézményeit!” - fogalmazott Cser-Palkovics András. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek