2 évnél régebbi cikk

Példaértékű összefogással új szűrőbusz állt szolgálatba Fehérváron
·Hírekegészségügy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Példaértékű összefogással új szűrőbusz állt szolgálatba Fehérváron
·Hírekegészségügy·Utolsó frissítés: undefined

Szerdán délelőtt adták át hivatalosan azt az egyedi tervezésű egészségügyi ellátóbuszt, amely a viharkárokat szenvedett sátor pótlására szolgál.

A hétvégén nagy károkat okozó szélvihar az OMSZ Fejér Megyei Szervezetének koronavírus-mintavételre szolgáló sátrát sem kímélte. A sátorban olyan károk keletkeztek, hogy a munkát biztonságosan lehetetlen lett volna folytatni. Az önkormányzat és az Ikarus Global Zrt. összefogása azonban órákon belül megoldást hozott:

"Vasárnap orkánerejű szél pusztított a városban, amelynek következtében többek között a mentőállomás szűrő- és tesztállomásán is keletkeztek károk. A mentőállomás munkatársai ekkor jelentkeztek az önkormányzatnál, hogyan tudnánk segíteni gyorsan a károk helyrehozatalában. Szerencsére van egy olyan vállalat, amivel már hosszú ideje együttműködünk, és egy olyan buszt fejlesztettek, amely már több tekintetben is szolgálta a magyar egészségügyet. Ezt a buszt az Ikarus biztosította a mentőszolgálat számára, amely hétfőn percek alatt ide is érkezett" - mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

Új szűrőbusz állt szolgálatba Székesfehérváron

Pápai Barna

A Mobilmed névre keresztelt, különleges egészségügyi busszal a jövőben akár más területeken is találkozhatnak a székesfehérváriak. Mészáros Attila alpolgármester tájékoztatása szerint tervben van, hogy a buszt a város szolgálatába állítsák, és az egészségügyi alapellátásban vagy a szűréseken nyújtson segítséget.

"Hétfő reggel kaptam a hívást, délben már itt állt a busz. Ezt a járművet arra fejlesztettük, hogy pontosan ilyen helyzetekben, amikor valamilyen sürgősségi ellátásban a helyszínre kell vinni az egészségügyet, gyorsan mozgósítható járművünk legyen" - nyilatkozta Tankó Zoltán, az Ikarus vezérigazgatója.

Majd dr. Vörös Péter, a Mentőszolgálat regionális igazgatója hozzátette: "Ezzel a busszal lehetővé válik a kapacitásaink bővítése is. Azt tudom mondani a lakosság számára, hogy továbbra is végezzük a szűrésüket, mindent megteszünk az egészségük védelme érdekében."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek