2 évnél régebbi cikk

Korszerűsödik és bővül a Kodály Zoltán Iskola, a teljes homlokzat is megújul
·OktatásKodály Zoltán Iskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Korszerűsödik és bővül a Kodály Zoltán Iskola, a teljes homlokzat is megújul
·OktatásKodály Zoltán Iskola·Utolsó frissítés: undefined

Két felújítás érinti a Kodály Zoltán Általános Iskolát és Gimnáziumot. Korszerűsítések, új tornaterem, közösségi tér kialakítása zajlik jelenleg, több mint 890 millió forintból az unió társfinanszírozásával. A teljes homlokzatfelújításra pedig a Modern Városok Program keretében van lehetőség. 

A Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium területén már látványos szakaszához érkezett a felújítás. Az első ütemben új tornaterem, táncterem és egy új közösségi tér jön majd létre, valamint egy sportudvar kialakítása is megtalálható a projektben. 

„A Kodály egy fontos iskolánk, és régóta esedékes volt, hogy legyen egy igazi közösségi tere az intézménynek. Ez most megvalósult az Európai Unió és a kormány társfinanszírozásában, több mint 891 millió forintból” – tudtuk meg Cser-Palkovics Andrástól.

Kapcsolódó
Már készül az új tornaterem a Kodály Zoltán Iskola udvarán

A tervezett ütemben halad a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, bővítése. Jelenleg a tető bontása zajlik azon az épületszárnyon, melynek beépítésével új tantermek valósulnak meg, illetve készül már az új, a korábbinál kétszer nagyobb tornaterem alapja is.

A polgármester hozzátette: jó hír, hogy a Modern Városok Programon belül, a székesfehérvári oktatásfejlesztést szolgáló programelem keretében a kormány nemzeti forrásból további legfeljebb 500 millió forint támogatást biztosít a Kodály Iskola felújítási munkáinak folytatására. Az új ütemben az iskola teljes homlokzata, valamint a két iskolaépület közötti összekötő folyosó tetőszerkezete is megújulhat. 

„A programba annak idején nem fért bele a teljes homlokzat felújítása az iskolának. Kiegészítő forrásként most a Fehérvári Oktatás Fejlesztési Program keretében legfeljebb 500 millió forint erejéig ez megvalósulhat. Az ehhez szükséges előkészítő munka megkezdődött. A műszaki tartalom pontosítása után történhet meg a közbeszerzési eljárás előkészítése, aminek kiírására 2022 első felében kerülhet sor” – tette hozzá Fehérvár polgármestere.

Ez egy teljesen új beruházás lesz. A forrást az önkormányzat kapja és a beruházást az épület tulajdonosaként a város bonyolítja le.

Cser-Palkovics András kérdésünkre azt is megerősítette, hogy jóval több mint 20 milliárd forintot már jóváhagytak az iskolafejlesztésekre.

„Van, ahol a kivitelezés megkezdéséig jutottunk, van, ahol az előkészítés és tervezés fázisában állunk, illetve vannak, melyek szakmai előkészítés alatt járnak” - mondta el a polgármester.

A sort a Kodály Zoltán Iskola nyitotta, de a következő napokban az összes iskolai beruházásról részletesen beszámol az önkormányzat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek