2 évnél régebbi cikk

Fehérváron 8 önkormányzati intézmény 410 dolgozója kapott béremelést idén
·Hírekgazdaság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérváron 8 önkormányzati intézmény 410 dolgozója kapott béremelést idén
·Hírekgazdaság·Utolsó frissítés: undefined

Összesen ez az összeg Fehérvár esetében 319 millió 25 ezer forintot jelent - tájékoztatott közösségi oldalán Cser-Palkovics András.

A kormány még tavaly döntött a kulturális ágazat munkavállalóinak idei 20%-os béremeléséről: ez Fehérváron 8 önkormányzati intézmény mintegy 410 dolgozója számára jelent magasabb jövedelmet idén.

"Többször érte az a vád a kormányzatot, hogy a béremelésekhez nem biztosítja a többlettámogatást az önkormányzatok számára. Ez a kulturális dolgozók esetében sem igaz, mert minden önkormányzati fenntartású kulturális intézmény - a tavaly novemberi létszámadatok alapján kalkulálva - megkapja a béremelés végrehajtásához szükséges többletforrást. Az erről szóló hivatalos tájékoztatást az állam megküldte nekünk és az intézményeknek, sőt, van olyan intézmény, ahova már a pénz is megérkezett" - írta a polgármester Facebook-posztjában.

Összesen ez az összeg Fehérvár esetében 319 millió 25 ezer forintot jelent.

"Bízom abban, hogy minden képviselő, és polgármester kollégám elismeri ezt a tényt, és mind általában, mind az országgyűlési kampány során a valós teljesítmények, az adatok és tények alapján folyik majd a közbeszéd alakítása!" - zárta a bejegyzést Cser-Palkovics András.

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek