2 évnél régebbi cikk

Több komoly szennyeződés is történt a város csapadékvíz-elvezető hálózatában
·Zöldszennyezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Több komoly szennyeződés is történt a város csapadékvíz-elvezető hálózatában
·Zöldszennyezés·Utolsó frissítés: undefined

Nem egész két hónap telt el az évből, és már több komoly szennyezés is történt városi csapadékvíz-elvezető hálózatban. Székesfehérvár polgármestere Facebook-posztban hívja fel a figyelmet: vigyázzunk városunkra!

A Varga-csatornában nem ipari jellegű szennyezés történt, az idegen anyag összeállt a víz felszínén. A Varga-csatorna a Gajába ömlik, utóbbinak komoly ökoszisztémája van, melyre fenyegetést jelent minden szennyezés.

Ipari jellegű szennyezés történt a Gugásvölgynél, a felsővárosi gödör gyűjtőcsatornájában.

A szakemberek mindkét esetben elvégezték a szükséges teszteket és beavatkozásokat, a nagyobb bajt sikerült megakadályozni.

Az első esetben sikerült megtalálni a tettest, aki ellen hatósági eljárás indult. A második esetben is mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a felelőst!

Kapcsolódó
Kiderült, honnan folyt az ipari szennyezett víz Székesfehérvár fontos záportározójának csatornájába, kezdődik a kármentesítés

A vizsgálatok és az egyeztetések eredményre vezettek.

"Tisztelettel kérek mindenkit, hogy ügyeljünk és védjük vizeinket, környezetünket. Édesvízkészletünk az egyik legfontosabb természeti kincsünk, azt bármilyen módon károsítani óriási felelőtlenség! Vigyázzunk a városunkra, vigyázzunk a jövőnkre! " - írta posztjában a polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek