2 évnél régebbi cikk

Összefogva nyújtanak segítséget a Székesfehérváron dolgozó ukránoknak
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Összefogva nyújtanak segítséget a Székesfehérváron dolgozó ukránoknak
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Közösen biztosította támogatásáról és segítségnyújtási szándékáról a Székesfehérváron dolgozó ukránokat Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója és Cser-Palkovics András polgármester. A Jancsár Hotelben rendezett tájékoztatón jelen volt a Videoton számos ukrán munkavállalója is.

Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója elmondta, hogy mintegy 200 ukrán munkavállaló dolgozik a cégnél, és szeretnének segítséget nyújtani számukra a háborús helyzetben. Próbálnak valamennyi kérésre, felvetésre reagálni, ami tőlük érkezik, és lehetőségük szerint teljesíteni ezeket a kéréseket.

Kiemelte, hogy első lépésként a kommunikációban kívánnak segíteni, hogy a Fehérváron élő és dolgozó ukránok tudják tartani a kapcsolatot az otthoniakkal.

A dolgozók kérdésére válaszolva elmondta, hogy a Videoton területén, a 79-es épületben gyors internetkapcsolattal rendelkező számítógépeket és telefonokat helyeznek el, illetve a Jancsár Hotelbe is hoznak 5 darab mobiltelefont korlátlan mobilinternet-kapcsolattal.

Sinkó Ottó elmondta, hogy beszélt más fehérvári munkáltatókkal is, ahol nagyobb számban dolgoznak ukránok, és többek között a DENSO is segítséget kíván nyújtani számukra.

A Jancsár Hotelben rendezett tájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester aggodalmát fejezte ki az orosz-ukrán háború miatt, kiemelve, hogy a város szeretne megtenni mindent, hogy felhívja a figyelmet a béke fontosságára.

"Ma estétől szimbolikusan a belvárosban a Harang-emlékműnél gyertyagyújtással fejezzük ki együttérzésünket, ez a hely béke-pontként szolgál majd mindenkinek, aki elkötelezett a béke iránt” - mondta el Székesfehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András szólt arról is, hogy a város számára fontosak azok az emberek, akik ukrán állampolgárként hosszú ideje itt élnek és dolgoznak Székesfehérváron, és akik munkájukkal eddig is sokat tettek azért, hogy városunk fejlődni tudjon. 

A polgármester elmondta, a város szeretne segíteni nekik mindenben, amiben csak tud. Hozzátette, hogy több vezetővel is tárgyalt a nap folyamán, akik olyan céget irányítanak, ahol ukrán munkavállalók dolgoznak. Majd kiemelte, hogy meg fogják adni a következő napokban azt az elérhetőséget, ahol közvetlenül kérhetnek segítséget a Fehérváron dolgozó ukránok, és ezt eljuttatják a munkáltatóknak is.

A tájékoztatón jelen volt Molnár Attila, a Pannonjob Kft. ügyvezetője is, aki szintén támogatásáról biztosította az ukrán munkavállalókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek