2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor szerint jövő héten erősebb lélekjelentlétre lesz szükség
Fehérvár Médiacentrum fotója
Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor szerint jövő héten erősebb lélekjelentlétre lesz szükség

Újabb bejegyzést tett közzé Orbán Viktor. A miniszterelnök a beregsurányi határátkelőről jelentkezett és közösségi oldalán azt írta, hogy rendkívüli helyzetértékelést tart.

A kormányfő a rögtönzött sajtótájékoztatón az MTI beszámolója szerint azt hangsúlyozta, hogy egyelőre a frontvonalak Magyarországtól távol húzódnak. A miniszterelnök szerint fel kell készülni arra, hogy Kárpátalján is lesznek katonai cselekmények.    "Tehát, ahogy közeledik Magyarországhoz az összecsapások vonala, úgy kell egyre fegyelmezettebbnek lennie a katonáknak, a polgármestereknek" – mondta a kormányfő.

"A következő héten lesz inkább szükség erősebb lélekjelenlétre, mert nem akarunk belekeveredni ebbe a fegyveres konfliktusba"  – hangsúlyozta Orbán Viktor.

"A határ másik oldalán egy háború zajlik, aminek a frontvonala még odébb van, nem érkezett be még Kárpátaljára. Itt még komoly katonai cselekmények nem voltak, de ha elhúzódik a háború komoly katonai cselekmények lesznek itt is és fel kell készülni, hogy kezelni tudjuk ezeknek a következményeit. 
Számunkra a legfontosabb, hogy segítsük azokat, akik idejönnek, másrészről viszont nem szabad belevonódnunk a harcba"  – idézte az ATV Orbán Viktor miniszterelnököt.

 Orbán Viktor újságírói kérdésre válaszolva rémhírnek és dezinformációnak nevezte, hogy Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely ellenzi az orosz bankok pénzügyi elszigetelését.


    "Készüljenek fel, hogy háborúban a dezinformáció általános (...). Magyarország a csütörtöki uniós csúcson világossá tette, hogy minden szankciót, amiben egyetértés van az unióban, támogatunk. Mi nem blokkolunk semmit"  – fűzte hozzá Orbán Viktor.
   

Orbán Viktor a BBC kérdésére elmondta, Magyarország támogatni fog minden, Oroszországgal szembeni uniós szankció, egyet sem fog blokkolni.

A rendkívüli tájékoztatón a miniszterelnök a határon kialakult helyzetet is értékelte. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a segítőkészség átlendíti a helyi önkormányzatokat és a hatóságokat a nehezén. Ahhoz képest mennyire komoly és háborús a helyzet, minden szervezetten és nyugalomban zajlik. Közlése szerint Magyarország beenged mindenkit, olyanokat is, akiknek nincs okmányuk és megfelelő szűrés után a harmadik országból érkezőket szintén.
   
"Egyszóval a munka flottul megy, ami azonban nem szabad, hogy könnyelművé, vagy túlzottan optimistává tegyen bennünket, hiszen a neheze még hátra van. Ne felejtsük el, hogy itt a határ másik oldalán egy háború zajlik"  – írta az MTI a miniszterelnököt idézve. 

A magyar hatóságok mindenkit menekültként kezelnek, nem vizsgálják azt, ha valaki ukrán hadkötelessége mellett érkezik Magyarországra - mondta el a kormányfő az RTL kérdésére.   A szabály az, hogy minden menekültet segíteni kell - mondta a beregsurányi határállomásnál tartott sajtótájékoztatón Orbán Viktor.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek