2 évnél régebbi cikk

Térképes online keresővel segíti a Spar a szelektív hulladékgyűjtést
·Hírekszelektív hulladékgyűjtés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
spar.hu
Térképes online keresővel segíti a Spar a szelektív hulladékgyűjtést
·Hírekszelektív hulladékgyűjtés·Utolsó frissítés: undefined

Térképes online keresővel segíti a szelektív hulladékgyűjtést a Spar Magyarország - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Hangsúlyozták, hogy a cég minden üzletében visszaveszi a papír, fém, műanyag és üveg csomagolási szelektív hulladékot, és egyre több áruházban alakítanak ki erre a célra speciális hulladékgyűjtőket.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a közleményben kiemelte,

három évtized alatt az áruházlánc a szelektív feldolgozást segítve a kezdeti 46 százalékos újrahasznosítási arányt 70 százalékra növelte.

Hozzátette, a szelektálási arány növekedésében szerepet játszottak a Spar Magyarország intézkedései, a vállalat valamennyi áruházában visszaveszik a vásárlók kereskedelmi csomagolásból származó hulladékát.

Ezen kívül PET és aludobozok, üvegek, műanyag bevásárló reklámtáskák, Tetra Pak dobozok, hullámkarton, fólia, vegyes papír és reklámújságok, valamint egyéb papíralapú hulladékok elhelyezésére is lehetőséget biztosítanak az áruházláncnál.

A papír-, műanyag-, fém- és üveghulladékok újrahasznosításának mértékét jelentősen támogatta az üzletekben található hulladékgyűjtő szigetek kialakítása, a vásárlók mostantól interaktív térképén kereshetik meg, hogy a Spar Magyarország melyik áruházban találnak speciális hulladékgyűjtőket a PET, az aludoboz, a papír és az üveg, vagy a használt elemek és a sütőolaj számára.

Az online felületen jelölték azokat a helyszíneket is, ahol aludobozvisszaváltó automatákat üzemeltetnek az országban

A Spar szelektív gyűjtőpontok térképes keresője a következő ide kattintva érhető el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek