2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: szállásadókat keresünk Fehérváron az ukrajnai menekülteknek
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Cser-Palkovics András: szállásadókat keresünk Fehérváron az ukrajnai menekülteknek
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Adományszámlát nyitott a város önkormányzata, egyúttal 25 millió forintot máris elkülönítettek a menekültek ellátására. A polgármester várakozásai szerint sok család érkezik Székesfehérvárra a következő napokban.

Az Ukrajnában zajló háború elől menekülők fogadására megtettük, illetve jelenleg is hajtjuk végre a szükséges intézkedéseket, írja hétfő délelőtti posztjában Cser-Palkovics András. A polgármester ezután részletezi az intézkedéseket. 

A bejegyzésből kiderül, hogy a város adományszámlát nyitott, ahova magánszemélyek és vállalatok felajánlásait egyaránt várják. Az önkormányzat első körben 25 millió forintot különített el a Székesfehérvárra érkező menekültek ellátására. A tárgyi felajánlásokat az Alba Bástya Családsegítőnél fogadják. Ezzel párhuzamosan egyeztetéseket kezdtek az állami szervekkel Vargha Tamás államtitkár közvetítésével.

A poszt végén Cser-Palkovics András a következő napokban a városba érkező menekültek elszállásolásához kér segítséget: akinek van felesleges szálláskapacitása, jelentkezzen a segitofehervar@szekesfehervar.hu e-mail címen, írja a polgármester.

A bejegyzés végén hangsúlyozza: „a következő napokban arra számíthatunk, hogy folyamatosan fognak érkezni családok, köztük rengeteg gyermek hozzánk, elsősorban azok, akiknek rokona dolgozik itt Fehérváron.”

A teljes posztot itt lehet elolvasni: 

Kapcsolódó
Megérkeztek Fehérvárra az első ukrajnai menekültek

Az eddig is Székesfehérváron dolgozó kárpátaljai családfők hozzátartozói érkeztek a városba.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek