2 évnél régebbi cikk

Négy családot helyeztek el átmenetelig a József Attila Kollégiumban
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon ERika
Négy családot helyeztek el átmenetelig a József Attila Kollégiumban
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Közel 120 fő érkezett Ukrajnából, akiknek valamelyik családtagja régebb óta itt dolgozik Székesfehérváron valamelyik gyáregységben vagy az építőiparban. A háború elől menekülők többsége vasárnap érkezett a városba, és azóta Székesfehérvár Önkormányzata gondoskodik róluk.

Első körben a Szabadságharcos út 59. szám alatta lévő, volt kollégiumban helyeztek el 48 főt, valamint a Váci Technikum Kollégiumában is folyamatosan töltik fel az üres kollégiumi férőhelyeket - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A József Attila Középiskolai Kollégiumban 32 főnek biztosítottak menedéket. A mai napon érkezőket az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Hosszúsétatéri épületében helyezik el.

A József Attila Kollégiumban elhelyezett négy családot látogatta meg csütörtökön Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András Mészáros Attila alpolgármesterrel, Török Szabolcs tankerületi igazgatóval, Tisztl Henrikkel, az Alba Bástya Központ vezetőjével és dr. Borók Lászlóval, a kollégium igazgatójával kereste fel a családokat.

A beszélgetésekből kiderült, a krízishelyzetben lévők a hosszú, félelemben eltöltött utazást követően a biztonságos környezetben megnyugodtak. Köszönetet mondtak az állandó gondoskodásért, odafigyelésért, amelyben részesülnek a kollégium falai között. 

Négy családot helyeztek el átmenetelig a József Attila Kollégiumban

Simon Erika

Mint elhangzott, megkezdődtek az idegenrendészeti eljárások, hiszen

nem elég az útlevél, a tartózkodási engedélyhez és az ideiglenes tb-kártyához szükség van a regisztrációra. Így orvosi ellátást és szociális lehetőségeket is igénybe tudnak majd venni.

A város vezetői elmondták, hogy hétfőtől a kisgyermekeknek biztosított lesz az óvodai ellátás, és a tankerülettel közösen dolgoznak azon, hogy minél hamarabb iskolai körülmények között folytathassák tanulmányaikat a tanköteles korú gyermekek.

Az Ukrajnából Székesfehérvárra érkezőkkel kapcsolatos városi feladatokat koordináló alpolgármester, Mészáros Attila hozzátette, most még nem igazán lehet látni, mennyien érkeznek. Az önkormányzat férőhelykapacitása folyamatosan telik, a Katasztrófavédelemmel és a Kormányhivatallal folyamatosan zajlanak az egyeztetések. A város nevében köszönetet mondott a nagy számban kapott felajánlásokért.

Az Alba Bástya Irányi Dániel utcai központjába és a kollégium portájára szinte óránként érkeznek a csomagok magánszemélyektől, civil szervezetektől és cégektől.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek