2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: a menekültek 70-80 százaléka tovább megy
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Orbán Viktor: a menekültek 70-80 százaléka tovább megy
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Magyarország miniszterelnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt az aktuális helyzetről.

Orbán Viktor kifejtette: a krízishelyzet elején járunk, a menekültek jelenleg főleg a belső ukrajnai területekről jönnek, de vannak kárpátaljai magyarok is. Hozzátette: harmadik országbeliek is menekülnek, közülük legtöbben egyetemisták.

"Kárpátalja jelen pillanatban nem katonai terület, azonban, ha ez megváltozna, akkor az onnan érkezők száma hirtelen a sokszorosára növekedne" – hangsúlyozta a miniszterelnök. Mint mondta, a menekültek közül vannak, akik rokonokhoz mennek, a harmadik országbeliek haza utaznak, míg vannak, akik itt maradnak Magyarországon. Jelenleg 70-80 százaléka a menekültnek tovább utazik.

A kormányfő továbbá megköszönte az önkéntesek munkáját, akik nagy támaszt jelentenek az állami szerveknek.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint megkezdték a tárgyalásokat a munkaadókkal is, hogy azok, akik hosszabb-rövidebb ideig itt maradnak velünk, munkába tudjanak állni.

"Akik ide jönnek, azoknak azt tudjuk felajánlani, amit a magyaroknak is: három hónapig tartjuk a kiadásaikat, mint például egy munkanélkülinek is ilyenkor 3 hónapig adunk ellátmányt, de utána nekik is munkába kell állniuk. Ez az ideérkező külföldiekkel sem lesz másképp" – tette hozzá.

A teljes beszélgetés itt látható:

Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek