3 hónapnál régebbi cikk

Indulhat a Nagyszombati út felújítása
·Hírekútfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Indulhat a Nagyszombati út felújítása
·Hírekútfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

A Nagyszombati úttal kezdődik Öreghegy fő gyűjtőútjainak felújítása.

A kormány támogatásával a tervek szerint idén induló öreghegyi útfejlesztési programnak köszönhetően megújul a Zsolnai, a Pozsonyi, a Kassai és a Nyitrai utca is 2025-ig, adta hírül közösségi oldalán Székesfehérvár országgyűlési képviselője.Vargha Tamás a város polgármesterével, dr. Cser-Palkovics Andrással és Öreghegy önkormányzati képviselőivel, Östör Annamáriával és Horváth Miklós Csabával tartott bejárást.

Indulhat a Nagyszombati út felújítása

Simon Erika


Folyamatosan zajlanak az öreghegyi utcák felújítási munkálatai, idén pedig a Magyar Kormány támogatásának köszönhetően, egy régóta várt fejlesztés indul el Öreghegyen. A Fiskális utat követően tovább újulnak a városrész fő gyűjtőútjai.  A Nagyszombati, a Pozsonyi, a Zsolnai, a Nyitrai és a Kassai út felújítását, amely 8,2 milliárd forintos összértékű fejlesztést jelent, a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzsnél kezdeményezte Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Vargha Tamás a város polgármesterével, dr. Cser-Palkovics Andrással és a városrész képviselőivel, Östör Annamáriával és Horváth Miklós Csabával egy bejárás során a Nagyszombati utat nézték meg.

A helyszínen elhangzott, hogy ezt a nagyértékű fejlesztést a város saját erőből csak nagyon lassan tudta volna megvalósítani, ezért is kezdeményezte a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzsnél az országgyűlési képviselő e fehérvári beruházás támogatását, amely sikerrel járt, és a 2022-2025 közötti útépítési, útfelújítási programnak része lett. Az átfogó és komplex beruházásban közvilágítás, csapadékvíz-elvezetés kialakítása, kisebb körforgalmak és gyalogátkelőhelyek építése, valamint egy új buszállomás kialakítása is szerepel.  A tervezési, kivitelezési munkák idén elindulnak, és megkezdődhet az ütemezett felújítás, amely több évet vesz igénybe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek