1 évnél régebbi cikk

Kezdődik a Móri út felújításának első üteme 
·Közlekedésútfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Kezdődik a Móri út felújításának első üteme 
·Közlekedésútfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

A Zichy liget és az Irányi Dániel utca közötti szakaszon kezdődnek a munkálatok csütörtökön. A Móri út rekonstrukciója, korszerűsítése több szakaszban valósul majd meg. Változik a forgalmi rend is, figyelmesen közlekedjünk!

Az Önkormányzati Kommunikációs Központ közleményében azt is kiemelték, hogy az elmúlt években számos fontos gyűjtőutat megújítottak Székesfehérváron. Ennek folytatásaként indulhat most el a Móri út felújításának első üteme. A jelentős, egymilliárd forintos beruházás európai uniós forrásból valósulhat meg – a tervek szerint még az idei év végéig. 

A tájékoztatás szerint a most induló kivitelezési munkálatok során egy körforgalom kialakításával felújítják és átépítik a Móri út-Zichy liget-Dózsa György út-III. Béla király tér csomópontot és csatlakozó útszakaszait, valamint a Móri út 44. számig irányhelyes kerékpársávokat alakítanak ki.

A rekonstrukció során átépítésre, felújításra kerülnek a víz- és szennyvízhálózat gerinc- és bekötővezetékei, valamint az út- és járdaburkolatok.  

A munkavégzés a Móri út Honvéd utca és Irányi Dániel utca közötti szakaszán szennyvízcsatorna-építési munkákkal indul, a gépjármű- és gyalogosforgalom fenntartása mellett. A gépjárműforgalom irányonként egy-egy forgalmi sávon, sávelhúzásokkal és terelésekkel lesz biztosított, a páros oldalon a parkolósávban pedig a munkavégzések mértékéig, ideiglenesen megállási tilalmat vezetnek be. 

A közműkiépítési munkálatok érintik a Honvéd, valamint az Irányi Dániel utca Móri úti csatlakozásait, szakaszait is. Ezeknek az utcáknak a forgalmi rendje is megváltozik:

a munkálatok idejére zsákutcák lesznek, amelyeket a Malom utca irányából lehet megközelíteni és elhagyni.

Az egyes ingatlanokat érintő, a munkavégzésekkel összefüggésben, műszaki szükségességből bekövetkező esetleges megközelítési korlátozásokról az ingatlan tulajdonosa, használója előzetes kivitelezői egyeztetéssel kap majd tájékoztatást.

Holnaptól érdemes fokozott figyelemmel haladni az említett szakaszokon. Ne megszokásból közlekedjünk! Figyeljünk a kihelyezett közúti jelzésekre, a megváltozott forgalmi rendre, és ennek betartásával segítsük a munka megvalósítását!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek