2 évnél régebbi cikk

Kívül-belül teljesen megújult a Szekfű Gyula utcai rendelőintézet
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kívül-belül teljesen megújult a Szekfű Gyula utcai rendelőintézet
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Célegyenesbe érkezett a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő épületének felújítása. A belső terek elkészültek, az épület tetőtere is beépítésre került, így a nyár derekától összesen 15 rendelőben látják majd el a betegeket.

A tetőtér beépítésével egy új szinttel bővült a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet. A teljes körű felújítást a tavalyi év elején kezdték az épületben.

Szigetelték és bővítették a rendelőt, cserélték a fűtés és villamoshálózatot, az ablakokat, és akadálymentesítették is az épületet. Az orvosi rendelő felújításának idejére a betegeket más rendelőkben látták el az orvosok.

"Köszönettel tartozunk a háziorvosoknak és az ápolóknak, valamint a fogorvosoknak is. Nemcsak a járványhelyzetben, hanem az előtti és utáni helytállásukért is. Ez a rendelő egy ikonikus helyszín, itt fantasztikus háziorvosok dolgoznak és dolgoztak - elég csak Dr. Martin Gizellára gondolunk, mindenki Gizi nénijére, aki sajnos már nincs köztünk négy éve. Neki és a háziorvosoknak is köszönjük meg a munkát!" - mondta Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Összesen 15 háziorvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki a város egyik legnagyobb rendelőintézetében, mely több ezer, különböző városrészekben élő embert szolgál ki hétről hétre év közben. Hamarosan az orvostechnikai eszközök is megérkeznek az épületbe, így május végén költözhetnek be, illetve vissza az orvosok.

"A háziorvosok reményeink szerint májusban, júniusban be tudnak költözni és a rendelések már innen tudnak zajlani. A fogorvosok esetében ez júliusban fog teljes egészében megtörténni. Folyamatos tájékoztatást fogunk a következő napokban, hónapokban adni erről az ütemezésről és arról, hogy melyik háziorvos mikor melyik rendelőben rendel" - nyilatkozta Cser-Palkovics András polgármester.

A rendelő a városi Kégl György Program keretében, 537 millió forintos uniós forrásból újult meg. A programot a közeljövőben folytatják a városban további rendelők és szociális intézmények felújításával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek