2 évnél régebbi cikk

Veszélyessé vált a beton a Herosz kenneljei alatt, segítséget kér a fehérvári állatotthon
·ZöldSegítségkérés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Herosz
Veszélyessé vált a beton a Herosz kenneljei alatt, segítséget kér a fehérvári állatotthon
·ZöldSegítségkérés·Utolsó frissítés: undefined

Az idén 30 éves Fehérvári Állatotthon - Herosz bár tavaly nyert pályázaton a beton felújítására, ám azóta másfélszeresére nőttek az árak.

30 éve kezdte meg működését a Fehérvári Állatotthon - Herosz. Ez idő alatt megszámlálhatatlanul sok elesett, kidobott kisállat nyert menedéket és kapott segítséget a menhely falai között. Ám ahogy az lenni szokott, az idő vasfoga nem kímélte az egyébként is erősen igénybevett állatotthont - most a kennelek alatti beton került olyan állapotba, hogy az már veszélyes az ott élő kutyák számára is.

"Szerencsénknek köszönhetően egy tavaly kiírt pályázatot megcélozva sikert értünk el, és nyertünk 4,7 millió forintot az aljzatbeton felújítására. Mire megtörtént a pénz kiutalása, gyökeres változáson ment át a piaci és a gazdasági élet is, így másfélszeresére nőttek az árak.

A legegyszerűbb és a legkivitelezhetőbb technológiának a betoncsiszolás bizonyult, ám ennek is felment az ára a tavalyi árajánlatot követően.

Jelen pillanatban a teljes költségvetés meghaladta a 10 millió forintot.

Hosszadalmas méricskélés, gondolkodás és egyeztetés után arra jutottunk, hogy a teljes 570 m2 helyett csak a külső kifutók alját javíttatjuk fel, ami így is 370 m2, és óriási nagy engedménnyel is 9 millió forint.

Jelenleg ott járunk, hogy választani kell a legszükségesebb, legrosszabb állapotban lévő aljzat közül, hogy csak azok kerüljenek javításra. Amennyiben adomány útján tudnánk egy kis összeget begyűjteni, azzal bővíteni tudnánk a fejújítandó terület mennyiségét" - tette közzé a Herosz Facebook-posztban.

A kérésre már most sokan megmozdultak, többek között a város is biztosít segítséget - írta a poszthoz Cser-Palkovics András polgármester, de minden további anyagi támogatás is elkel az állatotthonnak.

A Herosz bankszámlaszáma: OTP Bank 11736006-21466890-00000000  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek