2 évnél régebbi cikk

25 éves a Kyndryl: ma már százszor annyian dolgoznak a cégnél, mint 1997-ben
·Gazdaságévforduló·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Kiss László
25 éves a Kyndryl: ma már százszor annyian dolgoznak a cégnél, mint 1997-ben
·Gazdaságévforduló·Utolsó frissítés: undefined

A vállalat nagy utat járt be az elmúlt negyedszázadban, de a jövőre nézve is nagy terveik vannak. Jelenleg közel 2000 munkavállalót foglalkoztatnak, és Székesfehérvár egyik leginnovatívabb munkáltatójának számítanak.

Hétfőn kora délután tartották a Videoton Ipari Parkban a Kyndryl Hungary Kft. fennállásának 25 éves ünnepségét, írja az ÖKK. A korábban IBM Data Storage Systems Információtechnológia Kft. néven ismert vállalat 2021. év elején jelentette be kiválását, majd az év végére független vállalatként vezették be a New York-i Értéktőzsdére. Az IT-infrastruktúra szolgáltatóként működő cég székesfehérvári és budapesti bázissal is rendelkezik, világszerte több mint 88.000 munkavállalót foglalkoztatnak. Az általuk kiszolgált vállalatok 75%-a megtalálható a mértékadó Fortune 100 listán is.

Zerényi Zoltán, a Kyndryl Hungary Kft. ügyvezető igazgatója beszédében külön köszöntötte azokat a munkavállalókat, akik már az 1997 óta a cég kötelékében állnak. Felidézte, hogy akkoriban a Kyndryl területén a jelenlegi közel 2000 fős létszám helyett egy mindössze 20 kollégából álló csapat végezte a mindennapi feladatait egy konténerépületben: „25 év elteltével megállapíthatjuk, hogy az az út, amin akkor elindultunk, jó irány volt. Ebben az időszakban a Kyndryl Hungary Kft. mind Magyarországon, mind a régióban az egyik legmeghatározóbb IT-szolgáltatóvá nőtte ki magát” – idézte fel az ügyvezető, majd hozzátette: a digitalizáció ma már nem választási lehetőség, hanem az előre vezető út, éppen ezért a Kyndryl a jövőben is magas szinten szolgálja majd ki ügyfeleit.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a Kyndryl Hungary Kft. által létrehozott 300 új munkahely szerepének fontosságát emelte ki. A közel 3,5 milliárd forintos beruházáshoz a kormány több mint 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Mint az országgyűlési képviselő elmondta, Székesfehérvár ismét bizonyíthatja, hogy Közép-Európa egyik legnagyobb ipari, gazdasági és technológiai központja.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy a szolgáltató szektor az elmúlt két év megváltozott gazdasági körülményeihez is jól tudott igazodni és továbbra is az egyik legvonzóbb terület a munkavállalók számára: „Hazánkban az elmúlt időszakban leginkább feltörekvő ágazat a szolgálatóközpontok ágazata. Amikor arról beszélünk, hogy melyik szektorra számítunk leginkább akkor, amikor a tehetséges, több nyelvet beszélő, diplomával rendelkező fiatalok Magyarországon tartásáról van szó, akkor a szolgáltató szektornak hatalmas szerepe van” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Mint beszédéből kiderült, a Kyndryl beruházásai tovább erősítik az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között létrejött kétoldalú gazdasági együttműködést is: „Az amerikai vállalatok a harmadik legnagyobb beruházói közösséget jelentik. Magyarországon 14 amerikai vállalattal van stratégiai megállapodásunk és természetesen a kormány a Kyndrylt továbbra is stratégiai partnerként kezeli.”

A beszédek után a résztvevők közösen avatták fel a vállalat 25 éves fennállásának emléktábláját, majd egy kis időutazáson vettek részt: a Kyndryl képviselői bemutatták, milyen számítógépeken végezték a napi teendőket 1997-ben. A rendezvény zárásaként – folytatva a cég hagyományait – Szijjártó Péter, Vargha Tamás és Zerényi Zoltán közösen a jövőt szimbolizáló fát ültetett el az irodaház előtt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek