2 évnél régebbi cikk

Kilátóterasz, közösségi tűzrakó hely: megnéztük hol tart az Aranybulla rekonstrukciója
·HírekAranybulla·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Lóránd
Kilátóterasz, közösségi tűzrakó hely: megnéztük hol tart az Aranybulla rekonstrukciója
·HírekAranybulla·Utolsó frissítés: undefined

Egyelőre állnak a kordonok, vagyis munkaterületnek számít az Aranybulla és környéke, de hamarosan élvezhetjük a gyönyörűen megújult, kedvelt kirándulóhelyet.

Még 2021 nyarán indult el az emlékmű, illetve környezetének rekonstrukciója, hiszen a 650 millió forint összértékű beruházás egyik fontos eleme az idei, Aranybulla emlékévnek. A munkálatok jól haladnak, az elmúlt időszakban a Városgondnokság munkatársai 152 fát és 5438 cserjét és sövényt ültetett el a területen.

A tavaszi ültetés pedig már az egyik utolsó lépések között van, mostanra kialakították a fő látványelemeket: a kilátóteraszt, a Csúcsos-hegy déli lábánál a közösségi pihenő- és piknikezőhelyet, az Árpád-lépcsőt – amely a legrövidebb utat biztosítja majd az emlékműhöz –, a hangulatos sétautat, valamint a kerékpáros pihenőt, illetve a 40 férőhelyes, autóbusz számára is alkalmas parkolót.

Kapcsolódó
Gyönyörűen megújul az Aranybulla környéke – nézd meg a látványterveket!

Gyalogosbarát sétányok, sok pad és rendezvényterület – az Aranybulla-emlékmű eddig is különleges értékkel bírt Székesfehérvár életében, ám a megújulást követően méltó közösségi hellyé is válhat.

Bár a kordonok még állnak, a KörTeKert Stúdió és Vojtek Tímea tájépítész mérnök által kidolgozott tervek valósággá váltak. Igazi közösségi hellyé szépült Székesfehérvár egyik gyöngyszeme, ami nemcsak a célirányosan ide látogatóknak kínál majd remek programot, legyen szó akár egy baráti sütögetéssel egybekötött piknikről, de a környéken bringázóknak is pihenőhelyet.  

Információink szerint április 24-től vehetik birtokba a kirándulók majd a területet. A monoton téli hétköznapok után pedig a napsütéses meleg egyre jobban meghozza a kedvet a friss levegőn eltölthető programokhoz, amihez az Aranybulla remek helyszínt kínálhat majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek