2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: a háború mindent megváltoztatott
·Hírekválasztás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Orbán Viktor: a háború mindent megváltoztatott
·Hírekválasztás·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérváron tartotta kampányzáróját a Fidesz, a belvárosban Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.

"Mi, ha összefogunk, a legvastagabb falon is át fogunk menni, erősek, nagyok, szervezettek és elszántak vagyunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Székesfehérváron.

A kormányfő, a Fidesz elnöke a párt kampánygyűlésén kiemelte: "Tizenhárom óránk lesz arra, hogy győzzünk vasárnap, reggel hattól este hét óráig. Tanuljunk 2002 leckéjéből, legyenek ott és tegyenek rá még egy lapáttal, hogy vasárnap nyerjük meg ezt a választást!"

Beszédében a miniszterelnök hangsúlyozta: a háború mindent megváltoztatott, így a kampányt is.

A Fidesz kampányzáró nagygyűlése Székesfehérváron

Simon Erika

"A kérdés úgy hangzik Magyarország számára az ukrajnai háborúval kapcsolatban, hogy háború vagy béke?" - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta: azt gondolta volna, hogy Magyarországon pártállásra való tekintet nélkül mindenki a béke oldalán lesz majd. Azt gondolta, hogy mindenki azt fogja majd mondani: ez két másik nép háborúja, ez egy ukrán-orosz háború. "Mi pedig magyarok vagyunk, ezért nekünk az a dolgunk, hogy ebből a háborúból kimaradjunk" - tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette, csak a nemzeti oldal adja azt a választ erre a kérdésre, hogy ez két másik nép háborúja, Magyarországnak pedig ki kell abból maradnia. "A baloldal azonban úgy gondolja, hogy Ukrajna a mi háborúnkat vívja" - mutatott rá, hangsúlyozva: ez tévedés!

"Ez nem a mi háborúnk, amiben mi semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk" - jelentette ki. Azt is mondta: kimaradni úgy lehet, ha nem küldünk katonát, sem fegyvert és nem engedünk át fegyverszállítmányokat az országon.

A miniszterelnök hangsúlyozta: az ukrajnai háború kockázata összehasonlíthatatlanul nagyobb az 1999-es jugoszláviaival, mivel két hatalmas ország vívja, amelyek egyike atomnagyhatalom.

"Ha az ellenzék nyer, akkor megindulnak a fegyverszállítások és elzárják a gázcsapot" - mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogyha szankciók alá veszik az energiaszállítást, akkor Magyarország megáll, nem lesz üzemanyag, be kell zárni a gyárakat, és sokan utcára kerülnek.

„Nem kérhetik tőlünk az ukránok, hogy úgy segítsünk rajtuk, hogy közben tönkretesszük saját magunkat. Magyarországnak ki kell állnia a saját érdekei mellett. A nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér” – fogalmazott.

Kiemelte azt is: a gyermekvédelmi népszavazás legalább olyan fontos, mint a parlamenti választás. Elmondta: egy nagyon fontos kérdést hosszú időre elrendezhet és eldönthet Magyarországon.  "Meg kell védeni a családjainkat, meg kell állítani azt a genderőrületet, ami egyre nagyobb gondot okoz Nyugaton" - hangsúlyozta.

A teljes beszéd itt tekinthető meg:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek