1 évnél régebbi cikk

Pöttyös, virágos és piros – ez a divat Fehérváron 2022-ben
·Életmóddivat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels.com/Vlada Karpovich
Pöttyös, virágos és piros – ez a divat Fehérváron 2022-ben
·Életmóddivat·Utolsó frissítés: undefined

Egy székesfehérvári divatüzlet vezetőjét, és néhány helybélit kérdeztünk arról, mit viselnek legszívesebben 2022-ben a fiatalok városunkban.

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy a leginkább örök darab még mindig a farmer. Fazonokat illetően viszont inkább magasabb derekú, a csípőnadrágok már teljesen kimentek a divatból.

A fiatalok elsősorban a magas derekú farmereket keresik, melyet előszeretettel kombinálnak rövid fazonú pólóval mely kiemeli az egyén testi adottságait. Mint minden évnek, az ideinek is megvan a sláger színe: azt tapasztaltam igen előtérbe került a piros szín. Sok hölgy keresi ezt a színt, táskák és kiegészítők terén – mondta Hollósi Jánosné divatáruház-vezető.

Hozzátette: az egyberuhák is a kedvelt darabok közé tartoznak. Mintákat illetően a legtöbben a virágost, a pöttyöst, és a csíkosat választják.

„Mint divatszakember a következőt tapasztalom: a fiataloknak is két jellemző csoportja van. A márka függők és azok, akik meg beérik az olcsóbb olasz és török ruhadarabokkal."

A székesfehérvári Csorba Anita igyekszik kialakítani a saját stílusát, amibe hangulata szerint belefér akár egy bő farmer atlétával, ahogyan egy miniszoknya is magassarkúval.

Az egyediségre törekszem

Lukács Tivadar

Természetesen a smink is fontos szerepet játszik. Alapból az egyediségre törekszem, hogy kitűnjek a tömegből. Elengedhetetlen alapdarab számomra a cipő: mindig kissé cikinek találtam, ha valakinek csak hétköznapi cipői vannak. Ha pedig közeleg valami alkalom, hirtelen vásárolnia kell. Arról nem is beszélve, ha valaki minden szetthez ugyanazt a cipőt veszi fel.”

Mint Anita elmondta, hamar ráun az egyes darabokra, az aktuális kedvencei folyton változnak. „Jelenleg a kedvencem egy sárga kockás schoolgirlös mini szoknya.”

Varga Noémi Kitti: leginkább a sportos darabokat kedveli.  „Számomra a divat önmagam kifejezését jelenti, a ruhákkal magamat adom. Az alap darab, ami elengedhetetlen az a sportcipő.  Az örök kedvenc ruhadarabom a bőrdzseki.”

Persze akad olyan is, akinek a divat nem sokat számít, nem is tájékozódik a stílusirányzatokról. Megszokott alapdarabjaitól viszont semmiképp sem válna meg.

Amit szinte mindig hordok az a farmer minden mennyiségben – foglalta össze Kajáti Bence. -  Illetve a sötét színű felsők a leginkább. A kedvenc kiegészítőm a nyakláncom, ami mindig a nyakamban lóg.”
 
Másnak az elegancia és a nőiesség fontosabb, mint az aktuális trendek.
Számomra a divat nem más, mint elegancia kellem és a báj hármasa – fogalmazta meg Kosáry Brigitta.  -  Stílusomat tekintve igazi díva vagyok, minden igaz rám, ami egy törékeny nőre jellemző. Szeretek az emberek közt pezsegni, és imádom, ha rám szegeződnek a tekintetek.

Az elegancia fontosabb, mint a trendek

Lukács Tivadar

Ami minden nőnek az alap fegyvere, a tűsarkú, a szép nejlonharisnyák, a csipkés ruhadarabok nélkülözhetetlenek a számomra. Sajnos a tűsarkúba bele kell születni ezt elárulhatom, mivel sok hölgy kettőt nem tud lépni benne. Az örök kedvenceim, amiről soha se mondanék le a lángvörös rúzsom és a hozzá illő köröm cipőm.”

(szerkesztő: Lukács Tivadar)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek