2 évnél régebbi cikk

65 rászoruló család kap húsvéti adományt Székesfehérváron
·Hírekhúsvét·Utolsó frissítés: undefined
65 rászoruló család kap húsvéti adományt Székesfehérváron
·Hírekhúsvét·Utolsó frissítés: undefined

Gyümölcsöt, csokoládét, kalácsot és gumicukor vitaminokat adományozott az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabda csapata, a PatikaPlus Gyógyszertárak és a Lake Side Hotel húsvét alkalmából 65 rászoruló családnak.

Ünnepi csomagolású kalácsoktól, nagy kiszerelésű multivitaminoktól, csokoládé nyusziktól és több láda narancstól roskadoztak az asztalok az Alba Regia Sportcsarnok aulájában hétfő délután. A nagy készülődés nem okozott meglepődést az arra járók számára, hiszen immár hagyomány Székesfehérváron, hogy húsvét közeledtével összefog az Alba Fehérvár kosárlabda és kézilabda csapata, a PatikaPlus Gyógyszertárak és a Lake Side Hotel a nehéz sorsú családok érdekében.

Adományoktól roskadoztak az asztalok az Alba Regia Sportcsarnok aulájában

ÖKK/Simon Erika

Az adományozók tavaly ilyenkor határozták el: támogatásuk középpontjába az Öreghegyi Plébánia Karitász csoportját állítják, és őket kérik meg arra, hogy a hatókörzetükbe tartozó rászorulóknak eljuttassák felajánlásaikat. Az együttműködést hosszú távra tervezték, és az elmúlt évben több közös programot is megvalósítottak.

A PatikaPlus cégcsoport 2021 tavaszán a koronavírus-helyzetre tekintettel több millió forint értékben kézfertőtlenítőket és szájmaszkokat ajándékozott a helyi Karitász hatókörzetébe tartozó rászorulóknak, még a Plébánia által szervezett táborokhoz, kirándulásokhoz, kulturális előadásokhoz is hozzájárult ajándékaival.

Idén is adományokat nyújtottak át a kosarasok, a kézilabdások, a PatikaPlus cégcsoport és a Lake Side Hotel

ÖKK/Simon Erika

A sportolók pedig részt vettek a hátrányos helyzetű fiataloknak szervezett programokon közös kosarazás, sportolás formájában.  

Az adományozók legutóbb tavaly decemberben keresték fel a Karitász csoportot, hogy átnyújtsák ajándékaikat Mikulás alkalmából.

A jótékonysági sorozat következő állomása most érkezett el, amikor a kosarasok és a kézilabdások gyümölcsökkel és édességekkel, a Lake Side Hotel kalácsokkal, a PatikaPlus pedig nagy kiszerelésű gumicukor vitaminokkal érkezett a találkozóra, melyre meghívták a sajtó képviselőit is.

Kalácsokat, gyümölcsöket, csokoládét és vitaminokat kapnak a rászorulók

ÖKK/Simon Erika

A programon részt vett az Alba Fehérvár KC kézilabdázóit képviselve Tolnai Laura és Bojtos Beáta, a kosarasok részéről pedig Kass Balázs, Szabó Zsolt, Pongó Marcell és Shaheed Davis.

Dr. Selyem Bernadett, a PatikaPlus kereskedelmi igazgatója az újságíróknak kifejtette, hogy cégcsoportjuk fontosnak tartotta: az ajándék ne csak finom legyen, hanem egészséges is, ezért minden család három doboz vitamint vihet haza. A zselébabos gumicukor vitaminok 90 db-os kiszerelésűek, 12 féle aktív összetevőt tartalmaznak: C-vitamint, niacint, E-vitamint, cinket, B6-vitamint, A-vitamint, folsavat, K1-vitamint, biotint, jódot, D3-vitamint.

A Karitász csoport vezetője, Bíró Beáta pedig azt hangsúlyozta: a plébánia az orosz-ukrán helyzet miatt mostanában kevesebb adományt kapott, mint a korábbi években, így különösen nagy örömöt jelent számukra, hogy ilyen szép ajándékkal kedveskedhetnek támogatottjaiknak. A családok a következő napokban kapják meg a finomságokat, amiket az önkéntesek juttatnak el hozzájuk.

Borítókép: ÖKK/Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek