2 évnél régebbi cikk

Biciklisek, segédmotor kerékpárosok és friss jogsisok lepték el az Árpád Technikumot
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó Miklós Bence
Biciklisek, segédmotor kerékpárosok és friss jogsisok lepték el az Árpád Technikumot
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Az Árpád Technikumban tartották a 17. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. A versennyel a cél a kezdetek óta ugyanaz, a tanulók közlekedési ismereteinek bővítése, balesetmentes közlekedésük elősegítése.

Délután tartották a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. Az elmúlt két évben a pandémia miatt nem tudták megszervezni a versenyt. Azonban idén újból kipróbálhatták magukat az ügyességi pályákon a megyéből érkező diákok. A versenyre kerékpár, személygépkocsi, és segéd-motorkerékpáros kategóriában lehetett nevezni.

5 iskolából 11 fő jelentkezett az idei megyei döntőre, az idei volt a 17. megyei verseny. A cél pedig a kezdetet óta ugyanaz, a tanulók közlekedési ismereteinek bővítése, balesetmentes közlekedésük elősegítése.

"Ha már valaki egy picit is készül erre a versenyre, akkor legalább átnézi a KRESZ-szabályokat. Gyakorolja az adott járműnek a kezelését, vezetését. Ha csak azt elérjük, hogy akik részt vesznek ezen a versenyeken, átnézik a közúti közlekedés alapelveit, és gyakorolnak egy kicsit, akkor már ők biztonságosabban tudnak majd a közúti forgalomban közlekedni" - mondta Illés Mihály rendőr alezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

A Közlekedésbiztonsági Kupa kategóriáinak első helyezettjei felkészítő foglalkozásokon vesznek részt, és képviselik megyénket a június elején, Balatonalmádiban és Veszprémben rendezendő országos döntőn.

A legutóbbi országos versenyen egyébként olyannyira jól szerepelt a fehérvári csapat, hogy kerékpár és segédmotor kerékpár kategóriában, valamint csapatban is országos bajnoki címet hoztak haza.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek