2 évnél régebbi cikk

A kétszeres Exatlon-bajnok, Szente Gréti, Fehérvár legújabb büszkesége
·Híreksport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A kétszeres Exatlon-bajnok, Szente Gréti, Fehérvár legújabb büszkesége
·Híreksport·Utolsó frissítés: undefined

A város nevében Cser-Palkovics András polgármester emlékéremmel gratulált a kétszeres Exatlon Hungary-bajnoknak, Szente Grétinek a Városháza Dísztermében.

Az összejövetelen sikerült Szente Grétit a Dominikai Köztársaságban töltött napjairól kérdeznünk, válaszai pedig bizonyították, hogy a 22 éves fehérvári lány a versenyzésre született.

Gréti kétszeres Exatlon-győztesként tért vissza családjához Székesfehérvárra, az előző széria után az All Starban is remekelt a hatalmas megpróbáltatások ellenére. A bajnok elmondta, a futamok mellet a versenytársakkal való összhang megtalálása is nagy kihívást jelentett számára:

"Az, hogy tudjam kezelni versenytársaim gondjait, valamint az, hogy az én problémáimat ne tapasszam át rájuk, az volt a legnehezebb. Annak örültem a legjobban, hogy ebben óriásit sikerült fejlődnöm” - kezdte Szente Gréti, majd elmesélte, ismerősei biztatására jelentkezett a sport-realitybe, akik látták benne a lehetőséget, ezért úgy gondolták, helye van a műsorban.

Ezután Gréti is belátta, hogy szívesen kipróbálná magát, erre pedig versenyszelleme ébresztette rá: Az motivált, hogy újra minden nap tudjak versenyezni, hiszen nekem ez az életemből eltűnt azzal, hogy abbahagytam a korcsolyázást. Hiányzott, hogy minden nap legyen valami adrenalin-löket.”

A versenyszellem azt is elfeledtette Grétivel, hogy családjától több száz kilométerre van. A küzdelemmel kapcsolatban kitűzött célja hajtotta, de természetesen őket is büszkévé akarta tenni.

A fehérvári lány elmesélte, hogy humora az, amivel talán nincsenek tisztában az Exatlon nézői. Úgy gondolja, a műsor nem adta teljesen át mókásabb oldalát, pedig rengeteg szituációban poénkodott és szórakoztatta versenytársait.

Arra a kérdésre, hogy mit kezd nyereményével még nem tudott konkrét választ adni, azonban már vannak tervei: "Az első játékon szerzett nyereményem felhasználásán már gondolkoztam, de így, hogy van még plusz 15 millió, teljesen más a helyzet. Szeretném átgondolni, mit kezdek vele, és olyan döntést hozni, ami hosszú távon is hasznos lesz az életemben."

Szente Gréti teljesítményét nem csak emlékéremmel díjazták, Cser-Palkovics András polgármester ugyanis felkérte, legyen Székesfehérvár egyik arca, ezzel motiválva a fiatalokat arra, hogy kihasználják a város sportlehetőségeit.

(Szerző: Szente Patrícia)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek