1 hónapnál régebbi cikk

Az olimpia idején is éjfélig lehetnek nyitva a vendéglátóhelyek teraszai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Az olimpia idején is éjfélig lehetnek nyitva a vendéglátóhelyek teraszai

A foci-Eb után is sportkedvelő emberekkel telhetnek meg a belvárosi teraszok. Az olimpia ideje alatt éjfélig tarthatnak nyitva a vendéglátó egységek teraszai, annak érdekében, hogy onnan lehessen szurkolni a magyar sikerekért.

Június 28-án szavazta meg a közgyűlést azt az önkormányzati határozatot, amely lehetővé teszi a vendéglátóhelyek teraszainak két órával tovább tartó nyitvatartását. A rendelet szerint önkormányzati rendezvény vagy nemzetközi sportesemény idején legkésőbb 24 óráig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok. 

Szerdán a labdarúgó Európa-bajnokság után ismét megtelhetnek a belvárosi teraszok. Bár az olimpia hivatalos megnyitója 26-a péntek, 24-én már elkezdődnek a labdarúgó illetve rugby mérkőzések. Az idei ötkarikás játékok megnyitójának különlegessége az, hogy az eddigiekkel ellentétben, a sportolók nem egy stadionban fognak végigvonulni, hanem a Szajnának hat kilométeres szakaszán hajóval, ahova a szervezők mint egy hatszázezer embert várnak.

A vendéglátóhelyek is készülnek már a nyár egyik legnagyobb sporteseményére. A legtöbb belvárosi teraszon lesz lehetőség kivetítőn, TV-n nézni a párizsi olimpiát. Ez alól a Borpatika sem lesz kivételt. Szalay Attila, az egység fenntartója nagyon örül a rendelet módosításának, hiszen a széles sport palettának köszönhetően sokkal nagyobb fogyasztói réteget tudnak megszólítani.

“Mint vendéglátó egységnek elég széles a vendégkörünk, igyekszünk kiszolgálni minden sportszerető, sportrajongó embert. Nagyon örülünk, hogy kedvezmények vannak az önkormányzat részéről, a  nekünk kedvezők helyi rendeleteket mindig támogatjuk,  mert a vendéglátás arról szól, hogy a vendég alapvető igényeit kielégítsük. A TV természetesen nyitvatartási időben folyamatosan kint lesz a teraszon”

A 2024-es párizsi olimpiának székesfehérvári vonatkozása is van, ugyanis a Magyar Atlétikai Szövetség által kihirdette 20 fős utazó keretében Tóth Norbert, a Honvéd Szondi SE atlétája is szerepelt. Bár a keretben egyelőre tartalékként számolnak vele, de így is nagy eredményként éli meg, hogy ott lehet Párizsban a sportoló. Célja, hogy a jövőben olyan szintre érjen el, hogy tartalékból élversenyző lehessen.

A 33. nyári ötkarikás játékok augusztus 11-ig fog tartani és mint egy 180 magyar sportoló fog részt venni 21 sportágban, 2024-ben  is érdemes lesz szurkolni a magyaroknak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek