1 évnél régebbi cikk

Gulyás: az árstop bevált, 4,4 százalékkal mérsékelte az inflációt
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/M1
Gulyás: az árstop bevált, 4,4 százalékkal mérsékelte az inflációt
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

2022 augusztus-szeptemberében kezdődhet meg az infláció csökkenése - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az április 4-ei Kormányinfón.

Választások

Gulyás Gergely köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson. Három kiemelkedően magas részvétel volt 1990 óta, és mindhárom esetben polgári kormányzás volt:  2002-ben, 2018-ban és 2022-ben a választók 70 százaléka vett részt a voksoláson - foglalta össze az Origo.

"A jelenlegi kormány mindaddig működik, amíg új kormány nem alakul meg" - mondta Gulyás, majd hozzátette: "A kormány megbízatása május 2-áig, az országgyűlés alakuló üléséig tart" - tette hozzá.

"A május 16-ai héten alakulhat meg az új kormány, ekkor fogadhatják el az új kormányzati szerkezetet is" - mondta Gulyás, majd bejelentette: Kocsis Máté lehet ismét a frakcióvezető. 

Koronavírus

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, jelentősen csökkent a súlyos koronavírusos megbetegedések száma az elmúlt időszakban.

"A koronavírus továbbra is velünk van, a betegség intenzitása csökkent" - tette hozzá Gulyás.

Háború

Magyarország továbbra is megtesz mindent, hogy a béke helyreálljon" - mondta Gulyás Gergely.

Majd kiemelte: jelenleg rendelkezésre álló forgatókönyvek alapján reális lehet, hogy még hosszú ideig tarthat az orosz-ukrán háború. Rövid távon a háború vége nem várható. Május 31-ével megszűnik a járványvészhelyzet, de lehetővé teszik, hogy a szomszédban folyó háború miatt kiszélesíthetik a veszélyhelyzet jogállását.

Árstoppok

A magyar gazdaság stabil lábakon áll. Gulyás Gergely elmondta, hogy valamennyi árstop esetében dönt majd a kormány, az élelmiszer árstopról legkésőbb jövő héten várható bejelentés.

Az árstoppok beváltak, mivel jelentősen mérsékelték az inflációt. Az árstopok nélkül 13 százalék lenne az infláció, míg most 8,6 százalékos" - tájékoztatott a miniszter. 

"2022 augusztusában kezdődhet meg az infláció csökkenése a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján" - mondta a miniszter, majd hozzátette: az unió átlagos fejlettségi szint 75 százalékát érte el Magyarország, és hét országot előztünk meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek