1 évnél régebbi cikk

Május 8-ig véleményezhetik a fehérváriak az új buszhálózat-bővítés tervezetét
·Hírekbusz·Utolsó frissítés: undefined
Május 8-ig véleményezhetik a fehérváriak az új buszhálózat-bővítés tervezetét
·Hírekbusz·Utolsó frissítés: undefined

Már elérhető a város honlapján az a hálózati térkép és útvonaltervező, amellyel a helyi közösségi közlekedésben tervezett hálózatbővítés részleteit megismerhetik a fehérváriak.

A szakemberek minden járatútvonalra vonatkozóan szövegesen is összefoglalták, hogy hol milyen változtatások várhatóak, illetve hol nem történik majd módosítás.

A korábbi tervezetek tapasztalatai alapján jelentős, évi mintegy plusz 350 ezer km teljesítménnyel megnövelt rendszerrel terveznek, valamint az üzemidő is bővül, így a városrészek jelentős része egészen éjfél környékéig elérhető lesz.

A hálózatbővítés eredményeként javul a kórház elérése, és a városrészeket összekötő járatoknak köszönhetően csökken az átszállások száma is.

Az új menetrend várhatóan augusztustól léphet életbe. Mindenkitől azt kérik: nézze át és május 8-ig véleményezze a tervezetet!

Az autóbusz-hálózat bővítéséhez kapcsolódóan több városrészben lakossági fórumot is szerveznek, ahol a résztvevők részletesen is megismerhetik a tervezetet, feltehetik kérdéseiket. Néhány fórum még szervezés alatt van, de az alábbiakat már biztosan megtartják:

Április 28. csütörtök 17 óra – Tóvárosi Általános Iskola
Május 2. hétfő 17.30 óra – Gárdonyi Géza Művelődési Ház
Május 4. szerda 17.30 óra – Köfém Művelődési Ház
Május 5. csütörtök 17.00 óra – II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Május 9. hétfő 17.00 óra – Öreghegyi Közösségi Ház
Május 10. kedd 17.00 óra – Városháza, Díszterem 

Az útvonaltervező program és a hálózatbővítéssel kapcsolatos – minden járatútvonalra vonatkozó – információk elérhetőek az alábbi linken: www.szekesfehervar.hu/halozatbovites2022

 Az észrevételeket folyamatosan várják a buszmenetrend@szekesfehervar.hu email címre. 

Borítókép: Wikipedia
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek