1 évnél régebbi cikk

Hamarosan indulhat a fehérvári bérbicikli-rendszer
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Taylor Vick
Hamarosan indulhat a fehérvári bérbicikli-rendszer

A város polgármestere a Facebookon utalt arra, hogy a közeljövőben már nemcsak rollereket, hanem bringákat is lehet kölcsönözni Székesfehérváron.

„A rollernek éppen a mobilitása a lényege. A kerékpároknak lesz tárolója” - írja vasárnapi posztja alatt egy kommentben Cser-Palkovics András. A város polgármestere a bejegyzésben a Lime elektromos közroller-rendszer tavaly nyári bevezetése óta eltelt lassan egy év statisztikáit ismertette. A poszt végén kitért arra, hogy a fehérvári rollerpark hamarosan megújulhat, ezen túl pedig egyeztetnek a Lime-mal arról is, hogy „más jellegű közösségi járművek is érkezhetnek” a városba.

Nem először merül fel, hogy Fehérváron a rollerek mellett megjelenjenek az utcákon további kölcsönözhető járműtípusok. Legutóbb tavaly októberben írta azt a Facebookon Cser-Palkovics András, hogy „mind az önkormányzat, mind a Lime vállalat tapasztalatai pozitívak a rollerek első három fehérvári hónapja után, így tárgyalunk további közösségi mikromobilitási megoldásokról (ilyen lehet például az elektromos kerékpár, robogó) is”.

Ezek és a polgármester vasárnapi, talán nem is annyira véletlen elszólása alapján pedig elég egyértelműnek tűnik, hogy a korábban belengetett fehérvári közbringa-rendszert még a nyáron hivatalosan is bejelentik. A másik új, bérelhető járműtípus a fentiek alapján a robogó lehet, mivel a városvezető nem egy, hanem több érkező közösségi eszközfajtáról írt a hétvégén.

Kapcsolódó
Eddig 144 ezer kilométert tettek meg a felhasználók Fehérvár útjain a Lime-rollerekkel

Megérkeztek az adatok a Lime-rollerhálózat eddigi teljesítményéről! - posztolta Facebook-oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

A Lime kerékpármegosztó rendszere hasonlóan működik, mint a rolleres megoldás. Ebben az angol nyelvű videóban be is mutatják azt a néhány egyszerű lépést, ahogy a vállalat biciklijeire lehet pattanni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek