1 évnél régebbi cikk

Vegán termékekkel jött ki a Cerbona
·Életmódvegán·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Vegán termékekkel jött ki a Cerbona
·Életmódvegán·Utolsó frissítés: undefined

Megjelent a vegán élelmiszerek piacán a Cerbona Élelmiszergyártó Kft. A cég a következő években érdemi, évi mintegy 100 millió forint többletbevételt remél.

 A Cerbona az MTI megkeresésére közölte: a vegánizmus a várakozásokat meghaladó ütemben nyer teret Európában. Már hazánkban is egyértelműen tapasztalható ez a trend. Így a vegán élelmiszerek piaca folyamatosan bővül. A folyamatokra reagált a vállalat, amikor elkezdte a vegán termékcsalád fejlesztését.

A Cerbona az MTI érdeklődésére azt is kiemelte, hogy többlépcsős fejlesztési folyamatot hajtottak végre, amire több mint 10 millió forintot fordítottak. Jelenleg müzliszeletek, rizskásák, granolák és fehérjeszeletek találhatók a vegán termékcsaládban, de a portfolió bővülhet a piaci igények függvényében.

A cég a vegán termékek döntő részét fehérvári üzemében gyártja. Az új termékcsalád bevezetése még zajlik, teljes termékportfóliójuknak jelenleg még csak kis részét teszi ki. A gluténmentes termékek sikereit alapul véve ebben a funkcionális kategóriában is érdemi növekedéssel kalkulál a társaság.

A Cerbonáról

1988 óta készít egyedi fejlesztésű termékeket székesfehérvári üzemében a Cerbona. Termékei a világ 28 országában vannak jelen.
A nyilvános cégadatok szerint 2020-ban 4,23 milliárd forint nettó árbevétel mellett 178 millió forint nyereséget ért el, míg 2019-ben 4,34 milliárd forint nettó árbevétel után 237 milliós adózott eredményt realizált a válallat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek