1 évnél régebbi cikk

Így waxold a szakálladat a tökéletes formázás érdekében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Shop.barbaitaliana.hu
Így waxold a szakálladat a tökéletes formázás érdekében

Aki szakállnövesztésre adja a fejét, az a szakállápolás minden csínját-bínját is el kell sajátítsa, és rá kell ébredjen, hogy a szakállformázás legjobb barátja, már-már kötelező kelléke a szakállwax.

Persze ahány szakállas férfi, annyi szakállfazon, de azért megvannak a legkedveltebbek, amelyek a különböző típusú arcformákhoz passzolnak, és alapot adnak a növesztéshez még abban az esetben is, ha mindenkinek más és más az arcszőrzete.

Szakállt vagy sem?

A szakáll manapság trendi, egyfajta életforma, amely gondosan ápolva egy férfi éke lehet. Ehhez kínál a #Barba Italiana professzionális szakállápolási termékeket, amelyek használata természetes összetevőjüknél fogva egészséges és erős szakállat eredményez.

A megfelelő szakállfazon kiválasztása a tökéletes végeredmény érdekében az arcforma, a szőrnövekedési sajátosságok figyelembevételével történjen. Nemcsak növesztés közben, de a kész szakáll meglétekor is fontos a rendszeres, alapos ápolás. Szakállsamponok, szakállolajak, formázók segítenek az egészséges, ápolt és stílusos szakáll kialakításában.

A szakállformázás mestere, a szakállwax 

Rendezd össze a rakoncátlan szőrszálakat, legyen szó bajuszról vagy szakállról, szakállwax segítségével, ami száradás után igazán kellemes állagot és illatot biztosít. 

A formázáson túl, értékes összetevői révén hidratálja, táplálja és védi is a szőrszálakat, az arcbőrt, így igazi csodaszer. A természetes összetevőjű waxok méhviasz, shea vaj vagy kókuszolaj alapúak.

Ha kipróbálnál egyéb szakállápolási szereket is, szérumok, szakállformázó paszták állnak rendelkezésedre, találd meg a stílusodnak leginkább megfelelő készítményeket. 

Melyik szakállformához milyen formázót használj?

A rövidebb fazonokhoz waxot, pasztát is használhatsz, ezeknek is jól áll a rendezetettség. Sőt vannak olyan fazonok, mint a kecskeszakáll, amely kimondottan csak formázva áll tökéletesen.

Ha ennél hosszabb szőrzeted van, mondjuk full beard, bandholz vagy Verdi, akkor a kordában tartásukhoz mindenképp szükséged lesz valamilyen formázóra, illetve a hozzájuk tartozó bajuszt is meg kell zaboláznod. A szakállwax ideális választás. 

Mikor és hogyan formázd?

A szakállápolás a napi tisztálkodási rutin részét képezze, így a waxot a frissen mosott szakállra érdemes felvinni. A mosást szakállsamponnal végezd az arcszőrzet egészsége és könnyű kezelhetősége érdekében. Ezt kövesse az óvatos szárítás, fésülés, majd a formázás. 

A waxot mindig melegítsd kicsit fel a tenyeredben, mielőtt felviszed, és csak a szőrzetre kend, az arcbőrödre ne. Oszlasd el alaposan, juttass belőle mindehová a szakálladon. A tökéletes eredmény érdekében át is fésülheted, mielőtt megszárad.

Érdemes kísérletezni a megfelelő szakállformázó kiválasztása előtt, kipróbálni, neked melyik jön be. Ne feledd, csak az ápolt, szépen formázott szakáll vonzó, így tegyél meg mindent ennek érdekében, válassz különféle szakállápoló készítményeket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek