2 évnél régebbi cikk

Minek köszönhető a Timex karórák népszerűsége a férfiak körében?
·Stílusférfiak·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
timexora.hu
Minek köszönhető a Timex karórák népszerűsége a férfiak körében?
·Stílusférfiak·Utolsó frissítés: undefined

Karórát viselni újra trend. Bár az időmérés tényleges funkcióját akár az okostelefon is betöltheti, de a karóra úgy tűnik, visszatért a divatba, s mindkét nem megtalálhatja az aktuális kínálatban új kedvenceit. Van azonban egy márka, amit kifejezetten kedvelnek a férfiak. Nem más ez, mint a Timex, mely márkanév valószínűleg nem cseng ismeretlenül.

Régmúlt történetre tekint vissza a márka

A klasszikus amerikai márka világszerte kedvelt, és népszerűségét tekintve akár a japán márkákkal is joggal veszi fel a versenyt. A Timex története egészen az 1800-as évek végéig nyúlik vissza. Ekkor történt ugyanis, hogy WaterburyClockCompany néven megszületett egy óragyártó cég, mely főként az amerikai munkásosztály számára készített órákat. Az úgynevezett kandalló órákat gyártó cég az „Amerika Svájca” elnevezést tudhatta magáénak. A cég leányvállalata később zsebórákat kezdett készíteni, és az az USA határain túl is terjeszkedett.

A Timex az 1930-as években speciális, Mickey figurás ébresztő-és karórákkal jelent meg a piacon. A népszerű Walt Disney figurákkal rendelkező időmérők a gyűjtők kedvenceivé is váltak, értékük pedig az idő múlásával egyre inkább emelkedett. A második világháború után a műszaki kutatások megindulásával egy időben egy új karóra márka is megszületett. Ez volt a Timex, ami 1950-ben debütált.

Lendületes formavilág és újszerű megoldások

Nem kellett hozzá sok idő, hogy a márka a hétköznapok részévé váljon, és lendületes formavilággal, izgalmas és újszerű megoldásokkal sokak kedvence legyen. Alapvetően elmondható, hogy a Timex volt az egyetlen óramárka, mely túlélte a távol-keleti márkák világszerte történő elterjedését. Napjainkban a világ szinte minden fejlett országában elérhető a márka, s az utóbbi időben egyértelműen a prémium kategóriás megoldásokat helyezi fókuszba. Népszerűségét talán éppen ennek is köszönheti a férfiak körében.

Timex a férfiak szemszögéből

Miért hord karórát a férfi? Nyilván, az időmérésre ott a telefon, a laptop, de ennél többet akar a mai kor vásárlója. A karórára egyfajta státusz szimbólumként tekint, stílusos kiegészítőt lát benne, és a megjelenés tökéletessé varázsolása sem elhanyagolható szempont. A Timex férfi karórák a sportolók körében is nagy népszerűségnek örvendenek. A klasszikus megoldások szerelmesei éppen úgy megtalálhatják számításukat az órakínálatban, mint azok, akik a sportos, lendületes irányvonalat képviselnék inkább.

A karóra hatással van a megjelenésre, elárulja viselőjének ízlését, és egyúttal anyagi lehetőségeinek fokmérője is. Ugyanakkor nem állítható egyértelműen, hogy kizárólag a horror árkategóriában elérhető karóráktól várhatunk igényessége és megbízhatóságot.

A Timex azokat is megcélozza, akik megfizethető áron szeretnék a márkától megszokott megbízhatóságot kapni. A sportos változatok magukban hordozzák azt az értéket is, amit az aktív életmód jelent napjainkban. A sportos életmódnak vitathatatlan előnyei vannak. Nem csupán a vonzó megjelenés köszönhető neki, hanem az egészség megőrzése is.

Karóra a sport szerelmeseinek

Akkor sem érdemes kétségbe esni, ha már többet mutat a mérleg annál, mint amennyit látni szeretnénk rajta. Az elhízás korunk népbetegsége, ami sajnos számos egészségügyi hátulütőt hoz maga után. Magában rejti a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások és ezekkel együtt az életminőség romlásának kockázatát.

Nem véletlen, hogy ma mára férfiak is igyekeznek odafigyelni arra, milyen a testsúlyuk. Az egészséges étkezés témája a nők mellett a férfiakat is elérte, s mind többen igyekeznek odafigyelni erre. A hiúság az erősebbik nem körében is igencsak motiváló tényező, ha pedig sportoláshoz is a megfelelő karórát viseli az ember, az mozgáskor is gondoskodik a praktikus és persze vonzó megjelenésről.

Alapvetően azonban elmondható, hogy a karórák elsősorban nem az edzés során kerülnek fókuszba. A hétköznapi öltözködés, az alkalmi megjelenés vagy például az esti randi alkalmával egyaránt szerephez jutnak az olyan kiegészítők, mint a karóra. A Timex kínálatában minden korosztály megtalálhatja azt a karóra típust, amely passzol életstílusához és egyéniségéhez.

Ez utóbbit kiegészítők kapcsán is érdemes figyelembe venni, hiszen önazonosságot és hiteles megjelenést csak akkor tudhatunk magunkénak, ha minden viselt ruhadarab és kiegészítő összhangban vannak, s hűen tükrözik azt a személyiséget, aki bennünk él. Fedezze fel a Timex márka kínálta lehetőségeket, és gondolja újra megjelenését a prémium kategóriás márka karóráival!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek