1 évnél régebbi cikk

Emlőshatározó alkalmazás készült el a vadvédelem jegyében
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.mme.hu
Emlőshatározó alkalmazás készült el a vadvédelem jegyében

Izgalmas alkalmazással gazdagíthatjuk mobiltelefonunkat, elkészült az ingyenesen letölthető Emlőshatározó, melyet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közösen készítette el.

A tavaszi, nyári kirándulások remek lehetőségek kínálnak a természet felfedezésére. A lüktető erdők, mezők világa rengeteg érdekes és izgalmas állatfaj otthona, a Magyarországon élő emlősök megismerésben most óriási segítséget kapunk a telefonunkra.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közösen készítette el a mobiltelefonokra letölthető Emlőshatározót, mely segít felismerni a hazai emlősfajokat, azok életmódját, előfordulási területeit.

Android telefonhoz >>IDE 
iPhone-hoz >>IDE

Részletes leírás mutatja be hazánk emlőseit.

www.mme.hu

Ahogy az MME bemutatja az új alkalmazást, az Emlőshatározó az állat alakjának, színének és élőhelyének megadását követően kiválasztja a lehetséges fajokat, de már egyetlen szűrési feltétellel is működik. Az egyes fajok adatlapján a határozást Zsoldos Márton festő színes grafikái, rövid fajleírás és egyes fajoknál a fajra jellemző lábnyom is segíti.

Emellett megtalálható itt az emlősök tudományos és angol neve, rendszertani besorolása és természetvédelmi értéke is. Az alkalmazás a határozó mellett a memóriában szereplő összes fajt bemutató lexikon és fajfelismerő játék funkcióval is rendelkezik.

Az Emlőshatározó nem egyszeri ötlet, szorosan kapcsolódik abba a sorozatba, amelynek keretében 2016-ban jelent meg a Madárhatározó, 2017-ben pedig a Kétéltű- és Hüllőhatározó. Természetesen ezek az alkalmazások letölthetők Android és iOS rendszerre egyaránt.

Madárhatározó:

Android telefonhoz ide >>
iPhone-hoz ide >>

Kétéltű- és Hüllőhatározó:

iPhone-hoz ide >>
Android telefonhoz ide >>

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek