1 évnél régebbi cikk

Kétkeréken: új elektromos kerékpárok a Polgármesteri Hivatalban 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kétkeréken: új elektromos kerékpárok a Polgármesteri Hivatalban 

11 elektromos kerékpár segíti az önkormányzati dolgozókat Székesfehérváron. Mostantól ezekkel a bringákkal is el tudnak jutni a helyszíni bejárásokra a dolgozók, de a munkába járást is szolgálják a bringák.

Bruttó 19 millió forintért sikerült beszerezni egy pályázati projekt részeként az elektromos kerékpárokat és a kiegészítőket, így a táskákat, sisakokat és a zárakat.

A szuper járgányokat a város polgármestere már tesztelte. Cser-Palkovics Andrást a bringákat bemutató sajtótájékoztatón kérdeztük, és a polgármester elmondta, hogy egy "Pilot program" is a mostani beszerzés, hiszen ha jól működik a rendszer, akkor a későbbiekben kibővíthetik más szektorok, más intézmények irányába is. 

"Bízom benne, hogy nagyon sokan fogják szeretni és használni!" – fogalmazott Cser-Palkovics András, hozzátéve, hogy az új elektromos bringákat azon fejlesztés lehetőségében tudták beszerezni, aminek a részeként 18 kilométeren kerékpársávokat, -utakat és -nyomokat épít, illetve jelöl ki a város, ilyenek például a Kiskút útja, a Zámoly utca vagy éppen a Palotai út. 

"Ha már maga a Polgármesteri Hivatal is sokat beszél a szemléletformálásról, hogy ne mindig autóval közlekedjünk, akkor próbáljunk is jó példával előállni" – mondta el az ötlet születése kapcsán a polgármester.

Dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője kiemelte, hogy Európai Uniós forrásból valósították meg a környezetbarát fejlesztést. "Egy egészen új hivatali reform lesz." – tette hozzá Bóka Viktor.

Az önkormányzati dolgozók mostantól a szolgálati kerékpárt is választhatják a napi munkavégzés során az autó helyett. A legkisebb teljesítményű bringa is 500 W-os. Ezzel akár 100 km-t is meg lehet tenni egyetlen töltéssel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek