1 évnél régebbi cikk

Egy hónappal később rendezik a fehérvári öttusa Eb-t
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Magyar Öttusa Szövetség
Egy hónappal később rendezik a fehérvári öttusa Eb-t

Az eredeti, augusztusi időpont helyett nagy valószínűséggel szeptemberben rendezik meg Székesfehérváron az öttusázók Európa-bajnokságát.

Gallai István, a hazai szövetség (MÖSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, levelet küldtek az európai szövetségnek (ECMP) arról, hogy a szeptemberi időpont kedvezőbb lenne. Ebben azt is javasolták, hogy - a fehéroroszok és oroszok távolmaradása miatt - az egyéni versenyben országonként és nemenként négy helyett hat öttusázó indulhasson, azzal a megkötéssel, hogy a döntőbe legfeljebb négy juthat be.

Az ECMP hivatalosan még nem válaszolt, de a szervezet elnöke, Tatyjana Ardabijeva az időpontra vonatkozóan már pozitív visszajelzést adott. A hivatalos választ ugyanakkor még meg kell várni, és a létszámra vonatkozó javaslatról is szavaz majd még az ECMP elnöksége.

Az Eb-t eredetileg augusztus 14. és 21. között rendezték volna, az új időpont pedig szeptember 14-18. A nemzetközi szövetség (UIPM) honlapján már ez szerepel.

Ugyancsak felkerült az UIPM versenynaptárába a világbajnokság pontos időpontja és helyszíne. Eredetileg Cancún lett volna a házigazda, de a mexikóiak visszaléptek, ezután Kairó került képbe, végül Egyiptomban, de Alexandriában lesz az év fő versenye július 24. és 31. között.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek