1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Pünkösdi Virágálom, I. Cziráky Fesztivál, Vál-völgyi Zsúr és Börgöndpusztai Piknik
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Tourinform Székesfehérvár
Fehérvári programok a hétvégére: Pünkösdi Virágálom, I. Cziráky Fesztivál, Vál-völgyi Zsúr és Börgöndpusztai Piknik

A nyár első hétvégéjén is számos fehérvári és környéki program közül szemezgethettek: többek között kilátogathattok a Pünkösdi Virágálomra, lazulhattok az I. Cziráky Fesztiválon vagy a 6. Vál-völgyi Zsúron, netalántán falatozhattok egyet a Börgöndpusztai Pikniken.

Ünnep: Pünkösdi Virágálom
Mikor?: Június 3-6., péntek-hétfő
Hol?: Belváros

Idén újra közösségi élmény lehet a Pünkösdi Virágálom. Június 3–6. között nemcsak virágpompába öltözik a Belváros, de programok is várják a kicsiket és nagyokat Székesfehérváron. A jelenlegi állás szerint az időjárás sem szól majd közbe, hiszen igaz nyári napok várhatók pünkösdkor az előrejzés alapján

7 helyszínen, 6 virágüzlet öltözeti fel a székesfehérvári belvárost: az Országalmát közösen borítják virágba, a Városház téren a színpadnál a Tűzvirág, a Török-kútnál a Syl de Fleur, a Tip-Top előtt a Virágvár, a ciszter templom előtt a Budai 66 Virágüzlet, a Mátyás király-emlékműnél a Hortenzia Virágszalon, az Igéző előtt az Árvácska & Oázis Virágüzlet kompozícióit láthatja majd a közönség az ünnepi napokon.

Kapcsolódó
Pünkösdi Virágálom: 7 helyszínen 6 virágüzlet öltözeti fel a székesfehérvári belvárost

Az Országalmát közösen díszítik majd fel a virágkötő szakemberek pünkösd alkalmából.

Fesztvál: I. Cziráky Fesztivál
Mikor?: Június 4-5., szombat-vasárnap
Hol?: Cziráky-kastély, Lovasberény

Lovasberény első fesztiválja, a Cziráky Fesztivál június 4-én és 5-én várja az érdeklődőket! Minden korosztályt kiszolgáló zenei performansz, baráti Lovastalálkozó, utazó vidámpark, kirakodóvásár és helyi termelők várják a kilátogatókat. Többek között fellép a Pitypang zenekar, Váradi Eszter Sára és Keller János, Kocsis Tibi, illetve Manuel. Szóval hajrá, hajrá!

Mozi: Jurassic World: Világuralom
Mikor?: Június 9-től
Hol?: Cinema City Alba

A Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow új filmje, a Világuralom négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek - és vadásznak. Ez a törékeny egyensúly átformálja a jövőt és egyszer s mindenkorra meghatározza, hogy az emberi lények maradnak-e a fő ragadozók a bolygón, melyen most a történelem legfélelmetesebb teremtményeivel kell osztozniuk.

Sport: Kerékpározz Fehérváron - 1. Kerékpáros ügyességi és KRESZ verseny
Mikor?: Június 4., szombat 10:00
Hol?: Halesz park

Kerékpározz Fehérváron – szombaton tartják az 1. Kerékpáros ügyességi és KRESZ versenyt. A Halesz ligetben 10 órától várják az általános iskolás gyerekeket, akik szeretnék tesztelni és játékosan fejleszteni kerékpáros ügyességüket, városi közlekedési ismereteiket, KRESZ-tudásukat.

A különböző nehézségű kerékpáros ügyességi pályák mellett ugrálóvár és reflex-játék is várja a kilátogatókat, aki pedig él az előzetes regisztráció lehetőségével, még egy jégkását is kap ajándékba szombaton.

Fesztivál: 6. Vál-völgyi Zsúr
Mikor?: Június 4-5., szombat-vasárnap
Hol?: Alcsúti Arborétum

Vál-völgye legkedveltebb rendezvénye immár 6. alkalommal kerül megrendezésre, és idén még vonzóbbá és izgalmasabbá teszik a kilátogatók számára. Ha a tökéletes családi programot kerestek, vagy a barátaitokkal indítanátok be a nyarat, akkor ez a zsúr nektek szól.

Hogy mi vár rátok? Családbarát környezet, kulináris kalandozások, finom italok és borok, kézműves vásár, helyi kiállítók, mindezt egy meseszép helyszínen, az Alcsúti Arborétumban élhetitek át. Persze fellépőkben sem lesz hiány, többek között bulizhattok Csordás Tibi/Fiesta, Kis Grófo, Kefir/V-tech, Nótár Mary, az Irigy Hónaljmirigy, Azahriah és Pápai Joci slágereire.

Gasztro: Börgöndpusztai Piknik
Mikor?: Június 5., vasárnap
Hol?: Börgöndpuszta

Idén is folytatódnak a székesfehérvári városrészek közösségi rendezvényei, közülük az egyik a Börgöndpusztai Piknik, amelyet június 5-én, vasárnap  15.00–19.00 óra között rendeznek különféle programokkal kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A Szent Antal-kápolna melletti téren várják a vendégeket: a Bogár Muzsika gyermekzenekar koncertjével kezdenek, majd a Maminbaba hordozós latin fitneszbemutató után Franczia Dani hangszerbemutatója következik, ahol a gyerekek megismerhetik és ki is próbálhatják a hangszereket. 18 órakor az ír zene világába kóstolhatnak bele a résztvevők a Holdkő népzenei együttes koncertjén. Egész délután kreatív kézműves foglalkozások - többek között karkötő készítés -, óriásbuborék játszó és fajátékok várják a kicsiket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek