1 évnél régebbi cikk

Meglepetés a fehérvári kutyásoknak: agility kutyafuttató készül a Sóstó keleti kapujánál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Sóstói Természetvédelmi Terület
Meglepetés a fehérvári kutyásoknak: agility kutyafuttató készül a Sóstó keleti kapujánál

Sok kutyás látogat Sóstóra, nekik szeretnének kedvezni. Ám továbbra is kérik, mindenkit tartsa be a természetvédelmi területre vonatkozó előírásokat az élővilág nyugalma és védelme érdekében.

"Egy kis meglepetés készül kutyatulajdonosok számára, reméljük tetszeni fog a kedvenceknek is" - tette közzé a Sóstói Természetvédelmi Terület Facebook-oldalán. Agility kutyafuttató készül ugyanis a Sóstó keleti kapujánál, a Vadvédelmi Központ előtti területen. A munkálatok már elkezdődtek, hamarosan birtokba is vehetik majd a kutyák és gazdájuk a területet.

Ugyanakkor továbbra is arra kérnek mindenkit, tartsa be a természetvédelmi területre vonatkozó előírásokat az ottani élővilág nyugalma és védelme érdekében. Minden bejáratnál két tábla is figyelmeztet erre.

A ritka récefaj esete boldog buksival

Az, hogy a különleges zöld oázis, a Sóstói Természetvédelmi Terület sokszínűsége Székesfehérvár közepén csak úgy maradhat fent, ha vigyázunk rá, továbbra sem mindenkinek egyértelmű, sajnos.

"A Sóstó különleges és fajgazdag élővilágát csak úgy tudjuk megtartani, ha mind tiszteletben tartjuk a szabályokat: a tanösvényről éppen azért tilos letérni, hogy ne zavarjuk meg például az éppen költő madarakat. Ha stresszt okozunk, nem vigyázunk rájuk, akkor egyszer csak elkezd csökkenni a fajok száma.

A vadon élő állatok védelmében tilos a kutyát is póráz nélkül sétáltatni.

A kerékpározás nem tilos, ám mindig kérjük, hogy lehetőleg gyalogosan járják végig a tanösvényt, hiszen egy gyors tempóban végighaladó bicikli rengeteg, akár védett bogárban is kárt tud tenni, de az ösvény talajának sem tesz jót. Ahogy a lovak is nagy kárt tudnak okozni, éppen ezért szigorúan tilos bejönni nagytestű állattal Sóstóra" - emelte ki Csete Gábor még egy korábbi cikkünkben, ahol arról írtunk, a Sóstó nem kutyafuttató és nem biciklipálya!

Akkor a cikk megszületésének éppen egy kutyás eset volt az apropója: szerencsével sikerült csak megakadályozni, hogy egy szabadon futkosó kutya berohanjon a sásba, ahol egy ritka récefaj költött. 

Kapcsolódó
A Sóstó nem kutyafuttató és nem biciklipálya! Avagy a ritka récefaj esete boldog buksival

A különleges zöld oázist, a Sóstói Természetvédelmi Terület sokszínűségét Székesfehérvár közepén csak úgy tudjuk megőrizni, ha vigyázunk rá. De ez még nem mindenkinek egyértelmű, sajnos.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek