1 hónapnál régebbi cikk

Komoly károkat okozott a vihar a Városháza épületében és a Hétvezér iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/cserpalkovicsandras
Komoly károkat okozott a vihar a Városháza épületében és a Hétvezér iskolában

Az iskolában sok helyen, sok kisebb beázás történt, ami megnehezíti az elhárítási és javítási munkákat, ami természetesen haladéktalanul megkezdődött. A felújítás alatt álló Városházán szintén komoly beázások történtek.

"A tegnapi, nagyon intenzív esőzés Fehérvárt sem hagyta érintetlenül, bár talán szerencsésebben megúsztuk, mint más országrészek települései, hiszen voltak városok, ahol szó szerint derékig ért a víz" - tette közzé Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. 

Cser-Palkovics András azt írja: egyelőre a Hétvezér iskolából érkezett jelzés, hogy komolyabb károkat okozott a vihar. "Személyesen is bejártam reggel az épületet, sajnos sok helyen, sok kisebb beázás történt, ami megnehezíti az elhárítási és javítási munkákat, ami természetesen haladéktalanul megkezdődött. Mivel a suli diákjainak kb. fele jelenleg osztálykiránduláson van, ezért a mai nap tanítás szempontjából megoldható."

A város számos pontján a csatornarendszer nem tudta azonnal elvezetni a hirtelen lezúduló esővizet, aminek következtében sok helyen állt a víz, jelentősen megnehezítve ezzel a közlekedést is.  

"Szintén komoly beázások érték a Városháza épületét, hiszen a felújítás miatt jelenleg nincs tető a Városházán, az átmeneti fóliázást pedig nem ilyen esőzésre találták ki.

Ha már meg kellett történnie, akkor jobb, hogy most következett ez be, a felújítás során a kivitelező kijavítja majd a belső vízkárokat, egyébként is terveztük az irodák tisztasági festését."

A polgármester hozzátette: személyi sérülésekről nem tudnak, ahogy fentieknél komolyabb viharkárokról sem.

"Amennyiben tudnak közintézményt, vagy ingatlant érintő károkról, kérem, hogy jelezzék azt számunkra mielőbb!"

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek