1 évnél régebbi cikk

Nikolics távozik a MOL Fehérvár FC-től, mezét visszavonultatják
·SportVidi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.molfehervarfc.hu
Nikolics távozik a MOL Fehérvár FC-től, mezét visszavonultatják
·SportVidi·Utolsó frissítés: undefined

Nem köt új szerződést Nikolics Nemanjával a MOL Fehérvár FC, így a Vidi történetének legeredményesebb csatára távozik a klubtól. Mezét, elsőként a csapat történelmében, visszavonultatják.

A klub nem ajánlott új szerződést Nikolicsnak, aki a legutóbbi szezonban 10 bajnoki gólt szerzett. 2010 és 2022 között két részletben összesen 314 tétmérkőzést játszott piros-kékben, ezeken 164 gólt lőtt. A magyar bajnokságban 117 góllal a fehérvári focitörténelem legeredményesebb csatára, idén előzte meg a legendás Szabó Józsefet. Háromszor lett a magyar élvonal gólkirálya, de volt második és harmadik is a góllövőlistán.

Kétszeres bajnok a Vidivel, szerzett négy ezüstöt, egy bronzot is. Kétszeres Szuperkupa-, egyszeres Ligakupa-győztes, három Magyar Kupa-döntőben is játszott. A 2012-es, Európa-liga csoportkörbe jutó Fehérvárban is alapember volt. A magyar válogatottal két Európa-bajnokságon is szerepelt. A MOL Fehérvár vezetősége Nikolics Nemanja elévülhetetlen érdemeit elismerve úgy döntött, hogy mezét amerikai módra „visszavonultatja”. Ez azt jelenti, hogy a Vidiben többé senki nem szerepelhet 17-es számú mezben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek