2 hónapnál régebbi cikk

Irány Azerbajdzsán – kezdődik a Konferencia-liga a Vidi számára
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Irány Azerbajdzsán – kezdődik a Konferencia-liga a Vidi számára

Nemzetközi mérkőzés vár a Vidire csütörtök este. A csapat Azerbajdzsánba látogat, ahol az azeri bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje, a Sumqayit vár rájuk a Konferencia-liga selejtezőjében.

Hétvégén, egészen pontosan vasárnap este 18 óra 50 perckor kezdődik a magyar bajnoki rajt a Vidi számára. Azonban a csapatnak előtte még a nemzetközi porondon van jelenése, ugyanis az azeri bajnokság negyedik helyezettjével, a Sumquayittal találkoznak csütörtök este, a Konferencia Liga selejtezőjében. A Vidi számára jól sikerült a felkészülési szezon, öt mérkőzésen négy gőzelem és egy döntetlen a mérleg, tehát pozitív energiákkal feltöltve várhatják első tétmérkőzésüket.

"Ez egy nagyon hosszú és nagyon nehéz sorozat lesz most, ami előttünk áll, nem egészen tíz nap alatt fogunk négy mérkőzést játszani, az első ugye Azerbajdzsánban lesz, hosszú utazás, nagyon meleg és erős páratartalom vár ránk. Megpróbáljuk jól feltérképezni az ellenfelünket, de az a csapat is teljes átalakuláson ment keresztül, így nem tudjuk, hogy mi vár ránk, szeretnénk jó eredménnyel hazatérni" – fogalmazott Pető Tamás.

Pető Tamás hozzátette, hogy már csak azért is nehéz dolga lesz a csapatnak, mert az azeri futball egyik sajátja a kemény fizikai párharc, de a Vidi játékosai mindent meg fognak tenni a győzelemért.

Tóth Balázs a kapuban bizonyíthatja, hogy megérte őt végleg leigazolni Fehérvárra. A kapus szerint a legfontosabb az, hogy a mérkőzés elejétől kezdve stabilan védekezzen a csapat.

"Reménykedünk benne, hogy minimum egy döntetlen, de nyerni szeretnénk, itthon pedig tudjuk kozmetikázni az eredményt. Az a lényeg, hogy kint stabilak legyünk és megmutassuk azt, hogy mire készültünk az edzőtáborban és a felkészülési időszak alatt" – vélekedett Tóth Balázs.

A Sumqayit - Fehérvár FC mérkőzés csütörtök este 18 órakor kezdődik, a visszavágó pedig jövő szerdán 19 órakor lesz a Sóstói Stadionban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek